BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykelfærgen føres videre i nyt driftsselskab i 2021

13-09-2020


Opbakningen fra frivillige er usvækket - også i 2021

Skipperen på cykelfærgen Rødsand har fået en opgave som gør, at han på fredag sammen med Gerhard Jacobsen kan sætte cykelfærgen i sejlads mellem Brunsnæs og Langballigau. Nu hvor grænsen til Tyskland er åbnet, kan cykelfærgen derfor slutte sæsonen med blot en enkelt dags sejlads mellem Brunsnæs og Langballigau.

-Planen er, at Rødsand sejler fredag morgen (9:00) fra Brunsnæs til Langballigau. Her har Velo Cykelklubben Gråsten, indtil videre samlet seks deltagere, dvs her kunne du også få en plads for 100 kr/cykel 20 kr (alt efter først til mølle princip). Derudover kan man bestille Rødsand til at sejle en tur som man har lyst til (timesats 800 kr) ved at kontakte skipper Palle Heinrich eller mig, fortæller Gerhard Jacobsen, som har tlf. 3049 7481.
 

Cykelfærgen føres videre i nyt driftsselskab i 2021

Før cykelfærgen blev en realitet, blev der udarbejdet en omfattende forretningsplan. Den plan bliver fulgt.

Bestyrelsen i Brunsnæs Iller Busholm Landsbylaug har nemlig enstemmigt besluttet, at Cykelfærge-projektet skal overgå til et driftsselskab, jævnfør den udarbejdede forretningsplan. Driftsselskabet etableres i samråd med Sønderborg Kommune. Med skipper Palle som drivkraft, oplyser Gerhard Jacobsen.

Cykelfærgens Venner vil fortsat samlet støtte op om sejlads hen over Flensborg Fjord. Det bekræftede vennerne ved cykelfærgens nyligt afviklede afslutningsfest.

-Det betyder også, at vi fortsat er i stand til at have en frivillig med om bord, som er forsynet med et sundhedsbevis, udstedt af en autoriseret læge fra Søfartsstyrelsen. Plus de mange opgaver, som skal løses på land for at sikre den sublime oplevelse under sejladsen, som gæsterne har givet udtryk for de seneste år, at være begejstret for, fortæller Gerhard Jacobsen og tilføjer:

I 2021 skulle vi gerne igen være i stand til at tilbyde faste ruter til Langballigau og Flensborg og samtidig give mulighed for at hyre Cykelfærgen til eventsejlads, som i år har været en stor succes og har sikret, at vi trods Corona har 50.000 kr i kassen.

Udover at forfølge ambitionen om at være en klimavenlig færge, vil vi også lade det sociale være en faktor i vores arbejde. Vi har mødt og møder mennesker, som kan have det svært, og her har vi haft et overskud i truppen, som har kunne gøre en forskel.

Langballigau søger partnerskaber

Ifølge Gerhard Jacobsen har borgmesteren i Langballig, Kurt Brodersen, et ønske om at etablere partnerskaber for seniorer og skolebørn hen over Fjorden. Her arbejdes der for øjeblikket på flere fronter om at gøre dette ønske til virkelighed.

Cykelfærgen er oplagt som brobygger i sådanne projekter.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk