BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykelfærgen var på en vellykket prøvesejlads i dag

04-02-2019


Regn, slud og blæst ødelagde bestemt ikke en god oplevelse, da cykelfærgen i dag for første gang var på prøvesejlads fra Egernsund til Langballigau.

Tværtimod fik repræsentanterne fra landsbylaugene på turen et bevis på den sødygtighed og ro, skibet byder de kommende cyklister og vandrere, selvom det måtte blæse op på Flensborg Fjord.

Og skipper sørgede for et problemfrit anløb, også til broen i Brunsnæs, hvor vanddybden både blev målt og godkendt. Gerhard Jacobsen, manden som har knoklet de seneste år for at få godkendt sejlads med cykler mellem Danmark og Tyskland, er både tilfreds og opmuntret.

Specielt er han glad for, at det er lykkedes at hyre en lokal skipper med fartøj til at forestå sejladsen til sommer, når cykelfærgen byder turister og lokale ombord til en dejlig sejlads, fra Landballigau eller Egernsund og med anløb i Marie Minde og Brunsnæs. Der er plads til 12 ombord, og hvis det regner, er der plads inden døre!

Rødsand er oprindelig bygget til at sejle i de nordnorske farvande. Skibet er ejet at Palle Heinrich fra Mommark. Han købte den for fire år siden og har brugt det til specialopgaver som firmaudflugter, søbegravelser og færgeafløsning til de sydfynske småøer, når det lokale rederi skulle have den ene af deres færger i dok, fortæller Palle Heinrich.

Han har fulgt med i den årelange kamp for at få tilladelser i hus til at sejle over fjorden, så det første han tænkte, da Gerhard Jacobsen kontaktede ham:

- Gerhard. Det kan ikke lade sig gøre. Men Gerhard tager jo ikke et nej for et nej. Så det kan godt lade sig gøre. Jeg sejler. Det har jeg gjort det meste af mit liv. Og så håber vi, det bliver en succes.  

Det er et lastskib, der må sejle med 12 passagerer. Det er bygget i 1985 og har ikke sejlet ret meget, 17-18.000 timer er jo ingen ting efter 35 år.

Hvor meget skibet skal sejle i sommer – og hvornår. Ja, det venter Gerhard Jacobsen (billedet til højre) at kunne fortælle omkring 1. april, når fartplanen er klar. I dag blev klokkeslættet noteret for hvert havneanløb.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk