BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykelhjelmen revnede - men ellers ingen dramatik

09-10-2019Af Lars Brudvig

I går blev Danmarks største adventurrace for unge afviklet med stor succes på Broagerland.

15 folke- og efterskoler deltog i racet, som er arrangeret og holdt af Adventure Efterskolen på Broagerland. Flere lokale skoler, Gråsten, Broager og Ulkebøl skole, stillede med hold, og ikke færre en godt 300 unge havde i dagens anledning skiftet computeren ud med leg i naturen – til lufts- til vands- og til lands.

 

Holdene, som bestod af 3-4 personer, skulle ved hjælp af orienteringskort finde 31 poster, hvor de i fællesskab skulle klare mange forskellige opgaver. Det foregik på mountainbike og i løb mellem de mange poster, hvor opgaverne var så forskellig artede som – bueskydning, træklatring i 12 meters højde, padle board, svømning, kajaksamarbejde og meget mere.

Patrick Jakobsen, der går i 9. klasse på Ulkebøl Skole, strålede af begejstring. Det havde været et fantastisk løb, syntes han. Specielt de mange vandaktiviteter havde været virkelig spændende. Det gode samarbejde mellem de fire på holdet gav et helt specielt fællesskab, som er unikt for sådan et udfordrende løb, hvor man udnytter holdets fælles styrker. Det var fjerde gang Patrick deltog, så han er en af de garvede. Patrick skal på efterskole i 10. klasse, hvor han netop kan dyrke denne sportsgren meget intenst.

Maja Hansen, som går i 8. klasse på Ulkebøl Skole, deltog for anden gang. Hendes hold bestod af tre piger fra Ulkebøl Skole. De havde oplevet et spændende løb med de mange udfordrende poster. Maja hæfter sig specielt ved det dejlige fællesskab på holdet. Det foregik dog ikke uden dramatik, idet en af hendes holdkammerater var styrtet, så hendes cykelhjelm revnede, men der skete heldigvis ikke noget, op på cyklen igen og så videre – sejt. Hun kunne godt tænke sig, at der blev holdt flere lignende løb i området. Maja skal også på efterskole i 10. klasse.

Advantureracet, som startede kl. 9.00 på ringriderpladsen i Gråsten, sluttede med præmieoverrækkelse på Adventure Skolen i Skelde på Broagerland med præmieoverrækkelse kl. 15.00.

Brejninge Efterskole vandt løbet. Adventure Efterskolen i Skelde kom ind på en flot andenplads, mens Brejninge Efterskole også tog tredjepladsen.

Adventure Efterskolen afholdt løbet for trettende gang, og de fortsætter succesen igen næste år.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk