BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykelstien er nu kendt for de mange flintesten

04-02-2020


Rigtig mange punkterer og håber på bedre tider. (Foto: Kurt Kragh)

Den nye cykelsti mellem Skelde og Dynt er for mange cyklister blevet til en vandresti. Cyklen punkterer. Og så må de trække hjem – eller til cykelhandleren for at få lappet.

Forklaringen er, at belægningen indeholder rigtig mange flintesten. Senest har Kurt Kragh på Pileløkke i Broager i starten af sidste uge måttet hive lappesagerne frem. Han fandt en forholdsvis pæn stor flintesten i dækket på hustruens cykelhjul efter en punktering få hundrede meter fra Skelde. Så hustruen fik en pæn lang gåtur med cyklen på flad dæk.

Flintestenen var gået direkte ind i dækket. Og i går modtog redaktionen så en ny besked fra Kurt Kragh:

”Så har vi været ude at cykle igen. 1 punktering 1 km før Skelde søndag eftermiddag - og en flint i det andet dæk”.

- Jeg undrer mig over, at kommunen bruger en belægning med flintesten. Vi har lige været i Hvide Sande og kørt på Vestkyststien, hvor man har lagt en form for stenmel på cykelstien. Det fungerer perfekt, og jeg har aldrig hørt om punkteringer der.

Men på den nye cykelsti til Skelde er vi bestemt ikke de eneste, der har været ude for at punktere. Når en flintesten bliver våd, så vender flintestenen den tunge ende nedad og spidsen opad, og så opstår risikoen, mener Kurt Krogh.

Også eleverne på Adventure Efterskolen i Skelde ”raser”. Mange har punkteret på stien, oplyser skolen.

Cykelhandler Kim Gottlieb på Skeldevej supplerer: Jeg har haft rigtig mange, som skal have lappet. Og jeg ved, at mountainbike-klubben ikke længere gider køre på stien, fortæller han.

Kommunen tjekker 

Men hvorfor er der flintesten i belægningen?

Vi har spurgt kommunens projektansvarlige for stien, Jørn Carstensen, Projekt & Anlæg, som oplyser, at også kommunen har fået henvendelser om flinten i belægningen.

Kommunen er ved at undersøge sagen…

Den stenmel, der er anvendt, er produceret i en grusgrav på Rødekro-kanten, og det materiale man graver op indeholder flint. Og flint er der stort set i det meste af den danske jord. Men vi undersøger som sagt sagen om belægningen på stien, forklarer Jørn Carstensen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk