BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cykler punkterer og hunde får flintesten i poterne

02-05-2021


Brugen af cykelstien mellem Skelde og Broager er på ny i søgelyset. Og igen er det flintesten, der gør ondt. Både i overført betydning, når cyklen punkterer. Men også helt konkret, når hunde får en flintesten i poterne.

Og derfor reagerer jeg, siger kassereren i DSG Landsbylaug, Roy Hansen. Forklaringen på miseren denne gang er nemlig, at cykelstien bliver brugt af hesteejere. Når de trækker hesten på stien, kradser det i overfladen, og resultatet er, at små flintesten bliver vendt op, så cykler punkterer og hunde får flintesten i poterne, forklarer Roy Hansen som har kigget på skiltene – og især på deres betydning. Heste har ikke tilladelse til at være på cykelstier. Heller ikke på cykelstien til Dynt. - Der er jo ingen grund til, at vi går og er sure på hinanden, siger han om den debat, som flintesteni poterne har rejst på Facebook.

Denne påbudstavle står på cykelstien i Lille Dynt mod Skelde og i Skelde mod Lille Dynt og viser, at stien kan benyttes af flere færdselsarter, cykler, gående og af knallert med lille hjlpemotor – og kun af disse!! Trafikanterne skal udvise gensidig hensynsfuldhed jf. færdselslovens §3, stk. 1.

 

Disse forbudstavler står på cykelstien i Lille Dynt mod Broager og i Broager mod Lille Dynt. Øverst vises forbud mod motorkøretøj, stor knallert, traktor og motorredskab - indkørsel forbudt. Nederst fremgår, at ridning og føring af heste forbudt.