BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Dagen er forløbet flot i Broager Hallen

05-06-2019Resultatet bringes hos KMD, og du kan følge fintællingen her

Resultatet af afstemningen i Broager er klar omkring midnat, lyder vurderingen. Du kan se resultatet for fire år siden her

2 procent flere vælgere på Broagerland end i kommunen som helhed afgav deres stemmer. Kommmuneresultatet var 83,1 procent og i Broager 85,6 procent. 

--

Tilstrømningen til valglokalet i Broager Hallen vidner fra morgenstunden om, at vælgerne gør det til en familie-oplevelse at stemme til Folketingsvalget. Mest synligt kommer det til udtryk ved, at valgstyrerne også gør det til et chokolade-valg, til børnenes store begejstring.

Også børnene kan faktisk stemme – på en speciel grøn seddel, og når den er udfyldt, skal den selvfølgelig puttes ned i valgurnen sammen med de voksnes stemmer. Men de tæller næppe med i aften ved stemmeoptællingen, med mindre det måtte gå helt galt med at få stemmerne til at passe…

Allerede kl. 9, efter den første time på valgstedet, havde 115 afgivet deres stemme, og når vi tillægger 160 brevstemmer, så var stemmeprocenten kl. 9 på 7,8 i Broager. Stemmeprocenten stiger støt og roligt (og var kl. 11 på 30,11 procent) I takt med at temperaturen stiger og efter prognoserne kan nærme sig 30 grader. Det lokker os alle til udendørs liv i dag på Grundlovsdagen. - Men det skal vi da heldigvis ikke få lov til at opleve, bemærker én af valgsekretærerne med et grin.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk