BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Dalls vingård i Skelde

12-09-2022


Af Walther Jacobsen.

En flok ”entusiastiske” cyklister mødtes kl. 13.30 ved parkeringsplads ved kirken overfor parken, da Ældresagen i Broager indbød til vinsmagning i Skelde. De som ikke ville/kunne cykle kørte i bil. Turen gik via banestien (æ´ ban´stræk) til Dalls vingård i Skelde. Vel ankommet til Nyballe 2 i Skelde blev vi modtaget af Iver Dall.

Han fortalte, hvordan det hele var startet, hvorefter vi gik til hans vinmarker som lå tæt ved deres bolig og fortalte om de druer han havde og hvorfor at klimaet i Skelde er ideelt. Frost og kulde kommer senere i Skelde end f.eks. i Broager pga. det ligger tættere på vandet.

Druerne bliver plukket i efteråret og håndsortret,hvorefter de bliver presset. Mosten fra druerne bliver ikke filtreret som man normalt gør de store steder. Efter endt gæring fyldes vinen på flasker og lægges på lager.

At vinen ikke er filtreret gør, at de skal ligge og modne.

Der var prøvesmagning af to forskellige vin, én fra 2017 og 2021. Der var forskel i smagen, men begge var meget gode.

Det er en hel videnskab at dyrke og lave vin og Iver (Vingård Domaine Nyballe) holder vinsmagning for interesserede for 5-12 personer med rundvisning, smagsprøver og salg af vin. Man kan også bare komme forbi og købe vin. Gå ind på www.nyballe.dk eller ring 2311 5058. En virkelig interessant og lærerig tur, hvor vi fik en masse viden om det at dyrke og fremstille vin, og det er ikke så ligetil. Jeg blev overrasket over, at det er muligt at lave så god rødvin i Skelde. Normalt forbinder man det med Frankrig, Spanien, Italien.

HUSK : efterår/vintersæson er startet med Indendørs krolf, kegling, kortspil, IT café mm.

Gå ind på broager.dk og se tilbuddene

Iver Dall forklarer gæsterne om vinproduktionen på Broagerland. (Foto: Walther Jacobsen).

 


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk