BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Dansk Erhverv: En nedtur rammer hårdest i Sønderborg Kommune

31-10-2019


Hvis vi får en ny økonomisk nedtur, vil Sønderborg af alle kommuner i landet blive hårdest ramt. Det mener Dansk Erhverv, som i en ny analyse i dag torsdag sætter Sønderborg suverænt i toppen på en liste over, hvilke egne i Danmark,det vil gå værst ud over (med stigende arbejdsløshed).

»Der er 10 kommuner, som er virkeligt udsatte. Det er her, at en nedtur vil blive følt ekstra hårdt,« siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv til JP Finans.

I Top 10 over dem der rammes langt hårdere end resten af landet er fem jyske kommuner, fire sjællandske kommuner koncentreret omkring København, samt Middelfart på Fyn.

Analysen sammenholder, hvor mange arbejdspladser i kommunerne som er afhængige af eksport.

Sønderborg tager ifølge Tore Stramer suverænt førstepladsen, fordi andelen af arbejdspladser, der er afhængige af eksport, ligger på hele 59 pct.

En stor del af dem arbejder dertil i virksomheder, der fremstiller maskiner og elektrisk udstyr, i f.eks. Danfoss og Linak, som ifølge Tore Stramer er ekstra sårbare i en økonomisk nedtur.

Endelig vil en andel af indpendlere på kun 14 pct. ifølge Tore Stramer koncentrere en eventuel nedtur i kommunen.

Ifølge JP Finans kommer analysen, samtidig med tal fra Danmarks Statistik onsdag, der viser, at eksporten måske allerede er ved at være presset. Humøret i industrien er i oktober faldet til det laveste punkt i fire år, ifølge det såkaldte Konjunkturbarometer. Og virksomhederne melder især om manglende ordrer, der trækker ned, især i maskinindustrien, metalindustrien og fødevareindustrien, der melder om dårlige tider.

Ikast-Brande er nr. to på listen efterfulgt af Tårnby som nr. tre.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk