BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

De blå pigespejdere i Broager fylder 70 år lørdag

12-11-2022


Lærke på skuldrene af Hulk ved spejderløb i Augustenborg.

Af Gruppeleder Tina Ensted, Broager Pigespejder.

I november 1952 indgav Hans Kellerman begæring til Det Danske Pigespejderkorps (Det nuværende Det Danske Spejderkorps) om at Broager Pigegruppe var blevet oprettet.  Dette er nu 70 år siden, og det vil vi gerne fejre med et åbent hus for spejdere, ledere samt andre interesserede i spejderhytten på Tværvej 16, dette er fra kl. 12.00 - kl.16.00. Vi tænder bålet og laver nogle småaktiviteter, derudover er der mulighed for at snakke gode spejderminder og -oplevelser.

I forbindelse med vores jubilæum har vi spurgt 2 af vores spejdere hvorfor de er spejdere:

Lærke Frost Brodersen der er 12 år, og har været spejder hos Broager Pigespejder i 7 år, siger: ”Jeg går til spejder hos Broager pigespejder fordi: Jeg får nogle rigtig gode oplevelser, ikke bare på de hyggelige ture og spændende arrangementer, men også de dejlige møder, som ikke bare er bål, knob og dolk men også ting som eksperimenter, samarbejde og krea.

Spejder har også givet mig gode venner og lært mig at være modig og selvstændig; men lederne er der altid, når det bliver for meget. Det er lidt af de fantastiske ting ved Broager Pigespejder.”

Emma Sofie Warming udtaler: ”Jeg hedder Emma og er spejder hos Broager Pigespejder på mit nu 20 år. Igennem Pigespejderne har jeg fået en masse gode oplevelser i rygsækken gennem årene, sammen med mine spejderkammerater. Dette er noget som jeg af og til stadig tænker tilbage på og mindes med glæde og et smil på læben.

Det er altid hyggeligt at tage på en tur, om det er i shelter en gang i måneden i et år eller i en lille hytte på et bjerg i udlandet, er det bare dejligt at komme afsted og få et frirum fra hverdagen. Jeg ønsker Broager Pigespejder et stort tillykke med 70års jubilæet.”

Lidt om gruppens historie.

Broager Pigespejder forblev en ren pigegruppe efter 1973, hvor langt de fleste pigegrupper i Danmark blev slået sammen med drengegrupperne. Vi synes stadig det er en fordel at være en pigegruppe, med hvad det indebærer. Vi er måske ikke de stærkeste rent fysisk, men rigtig gode når det drejer sig om det sociale og om samarbejde. Vi vil gerne give pigerne en tryg ramme hvor de kan få lov til at være piger og få en masse gode færdigheder som de kan bruge fremadrettet.

Der er stor forskel på hvor længe vores spejdere har været en del af Broager Pigespejder – vi har spejdere, der har været spejdere hos Broager Pigespejder fra et ½år og optil 37 år.

Broager Pigespejder er en ren pigegruppe under Det Danske Spejderkorps og medlem af Dybbøl Division, som dækker området fra Nordals til Åbenrå. Vores spejderne er i alderen fra 6år til 23år. Hos os oplever spejderne naturen, samarbejde, gode kammeratskaber og udfordringer alt sammen inden for trygge rammer.

Vi ser frem til et godt jubilæum og ligesom andre fødselsdage håber vi på at få en god dag med hyggeligt samvær og udveksling af mange gode spejderminder.
 


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk