BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

De brænder kalorier og bliver klappet i mål

08-09-2019


Dorte Snabe og Hans Renkwitz var med til at holde humøret oppe.

Gendarmløbet i Broager blev på alle måder en utrolig god oplevelse - for nogle takket være en opbakning fra Runners, som deltager på en halv maraton for 100 procent er at assistere med mental opbakning til løbere med trætte ben.

- Jeg var også med som Runner sidste år og kom i funktion i flere situationer. Det drejer sig om at løbe med en hastighed, så vi er sikker på at kunne hjælpe til, når nogen er i problemer. Vores rolle er at være hjælpere og give en god stemning på ruten, fortæller  Dorte Snabe, Bolderslev, som i år var Runner sammen med Hans Renkwitz, også fra Bolderslev.

- I går var jeg med i Tønder, som havde en halvmaraton på en 5 km rute, fortæller Hans Renkwitz. Jeg løb med Frida på første runde, så fik jeg fat i Tine som havde sin første 10 km. Herefter var det Line på 15 km som havde trætte ben, og til sidst løb jeg sammen med Lene, som gennemførte sin første første halvmaraton. Fornøjelsen ved at se andre komme i mål er jo det hele værd.

Som Runner under DGI forpligter man sig til at deltage i fem løb om året mod til gengæld at få gratis løbetøj, og klubberne betaler startgebyret.

Andreas var først i mål

Der var så mange efteranmeldelser til løbet, at Broager Private Børnehave blev distanceret af Dybbøl-Skolens SFO, der løb med den gyldne mursten for at stille størst hold. Det største klub/firmahold kom fra Odense.

177 entusiastiske børn blev sendt afsted samlet, og Andreas Lynge Jacobsen fra Dybbøl-Skolens SFO blev vinder på distancen 2 km i tiden 8 minutter og 32 sekunder.

Den længste distance i formiddag levede til fulde op til, hvad man kan forvente på Naturens Dag, som denne søndag jo også er. Distancen var på ca. 29 km. og forløb nærmest langs kysten hele Broagerland rundt – ca. 10 km på asfalt, 15 km på grus og skovstier og 4 km på stand, både ved Kragesand med de store sten og ved Vemmingbund.
 

Lars Dyrmose fra Årslev Løbeklub vandt herrerækken i tiden 2 timer og 3 minutter, mens Marianne Schøler Nielsen i tiden 2 timer og 29 minutter blev hurtigste blandt de 7 kvinder af i alt 39, der stillede til start på den barske rute. - Så ligeberettigelsen halter en lille smule. Bemærkede speakeren, Jan Marcussen.

Hvad var ministerens tid?

Blandt deltagerne var også transportminister Benny Engelbrecht. Han stod ud af ministerbilen ved hallen i Broager præcist til tiden og fik fornøjelsen af at ønske alle et godt løb. Han glædede sig over det store fremmøde til Gendarmløbet og fortalte anekdoten om, hvordan han til et løb i Gråsten på det tidspunkt, hvor jeg var skatteminister, og da sagde jeg til dem: I skal bare løbe derude og tænke på, at skat er efter jer. Utroligt mange løb rigtig hurtigt, sagde Benny Engelbrecht bl.a. i sin tale, før han gjorde klar til selv at løbe 10 km. løbet. Han løb i tiden 59 minutter og 37 sekunder og blev nr. 55 af 88 herrer på distancen.

Den samlede resultatliste kan du se ved at klikke her

Billederne: Øverst fra venstre. Børnene er hurtigt ude af starthullerne til 2 km-løbet, hvor vinderen fra Dybbøl SFO bliver modtaget på målstregen. midterste række fra venstre: 10 km løbet sendes afsted. Alle deltagere fik murstens-medaljen fra Petersen Tegl. Gendarmløbet bør også på en 5 og 10 km vandretur. Nederst: Broager Private Børnehave før løbs-start. (Fotos: Kristian Pallesen)

Stort tillykke til Broager Motion for en vellykket løbs-afvikling. Flere fotos ude fra ruterne kan ses her 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk