BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

"De er gale de Brouringer"

06-07-2019Af Jørgen Michelsen

Så blev det endelig ringriderfredag og heldigvis med tørvejr og fornuftige temperaturer, selvom meteorologerne havde lovet regn for fredagen det meste af ugen. I år var der 364 deltagere med i optoget fordelt på de mange hold.

En dag som mange mennesker, både deltagere og tilskuere, havde set frem til. Specielt også, fordi det var 40 år siden de voksnes cykelringridning løb af stablen for 1. gang. Det er blevet en tradition, hvor folk kommer langvejs fra for både at se og deltage.

Allerede længe inden optoget skulle starte var der mange mennesker i byen og en ½ times tid inden optoget skulle starte føltes det næsten som en slalombane ned gennem Storegade for at komme frem og der kom kun endnu flere til som tiden for optoget nærmede sig.

Da selve optoget startede, var konklusionen hurtigt, at der virkeligt var vredet mange hjerneceller for både at finde et spændende tema og efterfølgende at omsætte det i rekvistitter og påklædning.

Et virkeligt flot skue, hvor en del af temaerne var Cykelfærgen, Hjemmehjælpen som snemænd,pirater, Touren, Tribute til Kim Larsen og Master Fatman, Disco, Spies, Gladiator,Bliv brandmand i Broager, pigespejdernes 100 års jubilæum, krænkelsesministeriet, Braue Stormtrooper, pandabjørnene i Københavns Zoo og meget mere. 

Et imponerende syn og og udtryk for livsglæde blandt deltagerne, men også i den grad blandt publikum. Børnene og andre barnlige sjæle fik også samlet en enkelt karamel eller 2 sammen til fortæring her og nu og nok også lidt til senere. Ellers endte det nok med mavepine.

Som jeg skrev sidste år: "Der er nok en enkelt eller to turister, der har tænkt lidt som Obelix: "De er gale de Brouringer", men forhåbentlig med et smil på læben. En helt normal fredag i Broager var det i hvert fald ikke."

Og det blev igen i år bekræftet. For jeg talte med et par stykker der skulle se optoget for 1. gang om deres forventninger, De gav udtryk for, at de historier de havde hørt nok var lidt overdrevne. Men det måtte de så efterfølgende konstatere, at det var det ikke. Som en af dem sagde: "Jeg er målløs" og han havde efterfølgende svært ved at sætte ord på, men gav udtryk for en god oplevelse som han ikke regnede med at kunne se andre steder i landet.

En god start på weekendens ringridning, hvor der allerede var mange mennesker på ringriderpladsen fredag aften. Og mon ikke der bliver flere i forbindelse med lørdagens fællesspisning og efterfølgende musik ?
 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk