BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

De har undervist deres lærere i brugen af hjælpemidler

24-06-2021


Andreas, Lucas og Ellen

Der var ekstra præmier ved dimissionen på Broager Skole i dag. Fire elever blev hædret for en helt særlig indsats – en kæmpeindsats for ordblinde.

-Når man i sin skolegang får at vide, at man er ordblind, kan det godt være svært. Og at se egne udfordringer i øjnene er én ting. Men at turde italesætte dem åbent og gå ud og hjælpe andre yngre elever og fortælle dem, at ordblindhed er noget, mange døjer med. Det er noget andet og mere, sagde skoleleder Claus Brink Christensen og fortsatte:

De fire elever har udbredt budskabet – at man ikke behøver ikke skjule ordblindhed. Vi kan godt gå frem og sige, at vi er ordblinde. Vi er lige gode af den grund.

De fire elever har deltaget i konferencer. De har undervist klasser. De har været med til forældreaftener for nye ordblinde. De har endda undervist deres egne lærere i, hvordan man bruger de digitale hjælpemidler. Jeg synes, det er en imponerende indsats, der er gjort, sagde Claus Brink Christensen, for præmierne for denne indsats blev overrakt til:

Andreas Krogh Jensen, Dyntvej 49, Lucas Leman Therkelsen, Egevej 8, Padborg, og Ellen Maria Jensen, Skeldevej 8, Gammelgab – alle i 9. a – til Chanella Lund Nissen, Kirkegade 9, i 9. b..

De fire fik dagens længste taktfaste klapsalver.

Vil du se, hvem der har afsluttet folkeskolegangen i Broager, så klik HER