BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

De undrer sig i byens to motionsklubber

13-05-2021


I hallen tjekker frivillige kontrollører hver enkelt, før der er adgang.

Det vækker opsigt i Broager, at Motionsklubben Broager kan nøjes med at lave stikprøvevis kontrol af, at motionisterne møder op med en negativ kviktest, mens Broagerhallens motionscenter tjekker hver enkelt ved indgangen.

Forklaringen kan være, at Broagerhallen som selvejende institution agerer efter de retningslinjer, der handler om, at der er krav om bemanding i fitnesscentrene i åbningstiderne, mens Motionsklubben Broager handler efter retningslinjer for idræts- og foreningsaktiviteter, hvori det hedder:

”I lokaler, hvor der udøves idrætsaktiviteter organiseret af foreninger, og som er ubemandede uden tilstedeværelse af en træner, instruktør, holdleder eller lignende, skal kontrol af coronapas ske via stikprøvekontrol mindst 1 gang i døgnet i det omfang coronapas ikke er kontrolleret ved ankomst til lokalet.”

Broagerhallen henviser til denne udmelding fra myndighederne:

”Der åbnes for fitnesscentre med krav om coronapas. Der vil være krav om bemanding i fitnesscentrene i åbningstiden med henblik på at sikre den fornødne kontrol med coronapas og overholdelse af smitteforebyggende tiltag, herunder afspritning mv."

Broagerhallen skriver på egen hjemmeside i dag Kr. Himmelfartsdag, at man har været i dialog med bla. kommunen for at høre, om hallen kan gøre som motionsklubben. Så indtil der fra officiel side kommer lempelser, har vi i Broager Hallens Motionscenter kun åbent på de tidspunkter hvor der er en kontrollører som er tilmeldt, lyder udmeldingen fra Broagerhallen.

Tilsvarende har bestyrelsen for Motionsklubben Broager været i kontakt med myndigheder, og formanden Hanne Wagener, oplyser torsdag eftermiddag:

- Vi handler inden for rammerne af de retningslinjer, vi er underlagt og fortsætter med den stikprøvevise kontrol mindst én gang i døgnet.