BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Den irske stemme på Broagerland - med ny CD

12-04-2019Down Town for a Whiskey er titlen påen ny CD fra Downtown Dynt. En dejlig oplevelse. Det er folkemusik fra O’Driscoll trioen, den første med far og begge sønnerne. De har siden årsskiftet 2017-18 forberedt den nye CD med irsk musik, og nu kan du lytte til 10 numre med Folk Music fra Dynt.

Vi har sat Brian O’Driscoll stævne på Broagerhus, hvor han varsler, at trioen snart går i gang med at forberede CD nummer fire.

- Min far er en omvandrende leksikon. Han har så mange musik-numre i sit hoved, bl.a. fra sin opvækst hos sin mor i køkkenet i Irland, og disse musikstykker, og min fars irske stemme, vil vi gerne have udgivet. Så der er meget at nå, mener Brian O’Driscoll og advarer mod at tro, at det er for pengenes skyld, at man udgiver en CD.

 - Vi kan til enhver tid spille, som vi lyder på pladen. Det kan ikke alle sige. For os er CD’en et udvidet visitkort. Mange køber ikke CD, men det gør de jo alligevel. For de fleste har en afspiller i bilen. Det første oplag, 1.000 stk., sælger rigtig godt. Men cd-produktionen er absolut ikke for pengenes skyld men for at give folk oplevelsen med hjem, når vi har spillet, og så er det fedt at kunne lave noget, der bliver her. Det forsvinder jo ikke igen, så længe vi har en CD med musikken, fortæller han.

Downtown Dynt kører nu på 15. år og udgav den første CD som duo i 2013, nr. 2 udkom i 2016 og den nye er klar nu, hvor også Thomas, min lillebror er med. Han kom med for knapt et par år siden.

Vi vil prøve at få indspillet alle de sange, vi sådan synger. Tæller man alle fra min fars hoved med, er der i hundredvis. Og så kommer der hver gang også noget nyt med, altså noget, som han ikke har skrevet eller sunget.

Han har ikke lært mig at spille. Men han har lært mig den type musik, vi spiller, og jeg har gået til undervisning på musikskolen. Der har altid været musik i vores hjem. Min mor og far spillede, da de var gift endnu, i Havsalt, og havde de fortsat, havde de nok været på højde med Tørfisk i dag. De var bare rundt og spillede alle mulige steder.

Jeg er nærmest vokset op foran en højtaler og er altid kommet med, har altid sunget og spillet. Så det er dejligt. I en del år har jeg spillet sammen med min far, og nu er så også min bror kommet med. Det giver jo ufattelig meget god tid sammen. Vi får kvalitetstid sammen, som de færreste familier har, og det at udgive musik sammen, og give historien videre, tænker jeg da også har stor betydning for min far. Det er jo sange, han har sunget, og mange stammer jo fra hans tid hos sin mor hjemme i køkkenet i Irland, fortæller Brian O’Driscoll, som sammen med familien har spillet adskillige steder, også på Skagens Festival.

På Skagen Festival i 2017 blev vi også af Tom Donnevan inviteret til fælles-optræden med musikerne, som lavede sessions sammen. Og med op til 2.000 i hallen spillede vi på kryds og tværs. Det var en fantastisk eftermiddag.

Musik-oplevelser påp Broagerhus

Også den årlige festivalen i Rinkenæs, BUI Rock og Nøffel Festival har haft glæde af Downtown Dynt gennem årene. Og nu gør Brian alvor af at gøre noget for det lokale musikliv på Broagerhus.

Du kan møde Brian O'Driscoll & Jesper Gloor på Guitar, Sang og Tværfløjte + muligvis med gæster. Inden sommerferien vil der være 4 aftener med musik og fællessang på Broagerhus:

Mandag d. 6. maj, kl. 19:30 - 21:30 – Populære fællessange på dansk og engelsk

Mandag d. 20. maj, kl. 19:30 – 21:30 – Danske fællessange

Mandag d. 3. juni, kl. 19:30 - 21:30 - Fællessange og lidt nye sange

Mandag d. 17. juni, kl. 19:30 – 21:30 - Fællessange med et glimt i øjet

Entre kr. 50,00 inkl. 1 øl el. vand Tilmelding til Brian O'Driscoll på e-mail: brian_odriscoll@hotmail.com el. sms til 25 33 94 97 med oplysning og om navn. Entre betales ved indgangen kontant eller med mobilepay.
 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk