BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Den trygge by, guldægget og forenings-Broager

10-10-2017Med ideer og synspunkter fra borgermødet om Broagers bystrategi var det en forholdsvis let sag for kommunen at lægge en rute til rette for byvandringen i denne uge i forbindelse med åbningen af bykontoret i Broagerhus. For borgerne har selv peget på tre vigtige styrke-områder.

Derfor gik turen fra Broagerhus til bymidten, til skolen og den trygge centrum, det nære butiksliv som symbolet på Broager som en rigtig god bosætningsby. Og debatten deltagerne imellem gik på, hvordan det er muligt at styrke byen netop som en by der tiltrækker folk med lyst til at bo her. Et af forslagene går på at opsætte bænke og borde til styrkelse af det sociale liv i byen.

Turen gik videre til Gendarmstien, til kommunens endnu ikke udklækkede guldæg, som tiltrækker i hundredvis af gæster til en vandretur Broagerland rundt. Natur og turisme skal have endnu mere fokus, er deltagerne enige om. Og gendarmstien er mere end en vandresti. Stiens historie bør mere i fokus. Og vi skal blive bedre til at efterkomme turisternes behov for indkøb, toiletter og overnatning i Broager og på Broagerland.

Det tredje nedslagspunkt var en snak om byens ubestridte flotte logo – kirken i Broager. Er kirken mere end et symbol? Det blev der snakket om på trappen op til kirken, hvor udsigten ned til parken først blev vendt, fordi der både mangler borde og stole og måske mulighed for at børn kan boltre sig, så turistbesøget får flere holdepunkter. Og ja. Kirken er andet og mere end et symbol for turister. Den har også et indhold, men som en deltager måske lidt spydigt bemærkede: ”Broager er et trygt sted. Derfor låser vi døren.” Og så gik vi videre kirken rundt og noterede os den ændrede kirkegårdskultur, som også synes at præge Broager – før vi gik til ringriderpladsen som symbol på den styrke, der ligger i et forenings-Broager. ”For hold da op, hvor der er gang i foreningerne i Broager.” Fællesskabet i foreningslivet er en markant styrke. Og der er altså plads til en række forbedringer, f.eks.ved årets cykelringridning. Hvorfor er der ikke udskænkningssteder og salg af forfriskninger, øl og vand, lød et af spørgsmålene. Og et kig på toiletforholdene på ringriderpladsen vil heller ikke være nogen luksus.

 

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk