BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det er aftenen, hvor mange møder hinanden i Broager

06-10-2018


Oktoberfesten i Broager er som herrefrokosten til ringridningen i Sønderborg – nemlig anledningen til at komme hjem og møde gode bekendte, gamle venner og nye feststemte mennesker. Og herefter hører sammenligningen op. Oktoberfesten er nemlig også aftenen med tyrolermusik, masser af danseglæde – og ØL i stride strømme, en firmafest, gadefest, venne-fest og byfest.

De var der fra Husum, fra Flensborg, Viborg, Nybøl, Egernsund og Dybbøl. Og flest fra Broager. I forhallen står en kreds og hamrer søm i! Blandt dem Camilla fra Viborg og Helene fra Flensborg, som hyrede en taxa fra Flensborg til Broager og kommer hjem på samme måde.

- Jeg har boet nede på Mejerivej, rigtig lækkert, fortæller Helene, som har inviteret sin gode veninde Camilla fra Viborg. – Så ja, det er første gang, at jeg er med, inviteret af nogle indfødte. For mig er alt nyt, at slå søm i, at stå i tyrolertøj, fortæller Camilla. - Udklædningen ligger meget uden for min komfortzone, men jeg hygger mig!

Helene er enig. – Det er en fantastisk fest. Det kører bare. Man når jo ikke at spise sin schnitzel, før man er ude at danse en fællesdans.

En festdeltager i Egernsund behørigt klædt i de knælange læderbukser synes, det er er dejligt at møde gamle venner og bekendte, og en hel bordfuld fra Egernsund. Hvad hedder du?

Svaret er Nej, Nej, og så er han i fuld fart på vej væk,

Per fra Nybøl har været med i flere år. -Vi er en halv snes arbejdskollegaer fra AUTOMATIC SYD, som sammen med konerne begyndte festen kl. 14 nede ved Torben, og kl. 17 gjorde vi så klar til at komme op i hallen. Oktoberfesten er årets festdag! Vi har bestemt glædet os.

Fra Dybbøl fandt vi debutanter, inviteret af nogle venner fra Broager. - Det er mig, der er chauffør og kører hjem, fortæller Niels, som er til festen sammen med hustruen Lone, uden udklædning i år. – Nu må vi se, hvad det kan blive til næste år, siger ægteparret - i forhallen, hvor temperaturen er i skarp kontrast til, hvad den er inde i hallen. Stemningen er nærmest uforglemmelig. Du kan se masser af festbilleder ved at klikke her

Konkurrencen beviste, at piger kan drikke et krus øl med samme hastighed som mænd! Skål!

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk