BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det er spændende at forvandle historiebøger til TV-produktion!

16-11-2020Af Erik Krogh

Kostumerne i DR’s store historiefortælling ’Grænseland’ skal både være visuelt indbydende og historisk korrekte. Og det er ikke nogen nem balance at ramme, fortæller historisk researcher Anne Fisker Hansen, som kommer til Broagerhus d. 25.11. kl. 19.30. Det er den anden af ”de 5 onsdage” her i efteråret.

Anne Fisker Hansen på optagelserne til 'Grænseland'.

DR’s dramadokumentariske serie ’Grænseland’ skildrer en dramatisk og afgørende periode i danmarkshistorien. Årene 1840 til 1920 med 1. Slesvigske Krig, krigen i 1864, Første Verdenskrig og optakten til og selve Genforeningen af Sønderjylland med resten af Danmark i 1920.

27-årige Anne Fisker Hansen, der har en bachelor i historie, har været med på projektet fra dag ét i august 2018, over optagelserne i det meste af 2019 til redigeringen i DR Byen i foråret 2020. Som historisk researcher har det været hendes opgave at sikre, at kostumerne til de medvirkende i serien har været så historisk korrekte som muligt.

I 27-årige Anne Fiskers familie er historien om genforeningen en del af familiealbummet.

På Fiskergården i Øster Lindet, 30 kilometer vest for Haderslev, passer Mathias Fisker dagligdagen langt væk fra krigens rædsler. Mathias Fisker er tysk statsborger, men han og hustruen Anna føler sig egentlig mere som danskere. De er en del af de cirka 200.000 dansksindede sønderjyder, der siden krigen i 1864 har boet i det nordlige Tyskland, men som føler sig forbundet til Danmark.

Men med det tyske statsborgerskab følger også tysk værnepligt, og i maj 1915 er det blevet Mathias Fiskers tur til at udføre sin borgerpligt for den tyske kejser. Han skal sendes til Østfronten. Mathias Fisker er 33 år, da han må kysse sin elskede kone Anna farvel. Hun er gravid med deres fjerde barn, og han aner ikke, hvornår han får hende at se igen. Hvis han overhovedet er så heldig...

 

Annes tipoldefar blev tvunget i krig.

Tilmelding på Broagerhus@Broager.dk eller tlf. 26738130 senest lørdag d. 21. november.

Først til mølle-princip / Covid19 regler følges!

Entre kr. 75,00 betales ved indgang.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk