BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det haver så nyligen regnet

23-02-2020


Det haver så nyligen regnet

Af Kaj Østergaard


Musikeren Sigurd Barrett er kommet ud i noget af et stormvejr, efter at han har skrevet en ny tekst til Johan Ottesens sang ”Det haver så nyligen regnet” fra 1890, og bølgerne har ikke lagt sig endnu.

Danmark har også oplevet stormvejr her i februar, sammen med silende regn i så store mængder, at der har været brug for regnmålere i størrelse XXL.

De fire årstider

I min barndom mindes jeg at der var fire årstider, hvor vi løb på skøjter i parken og mosen om vinteren, men nu om dage er vejret helt ”utilregneligt”.

I 2018 oplevede vi den lange tørkesommer som gav landbruget et katastrofeår og 2019 startede også tørt, så nogle frygtede endnu et tørkeår.

Høsten i 2019 blev rigtig god med et stort udbytte, men senere åbnede himlen sine sluser, som har været åbne i de sidste halve år med få solstrejf.

Efteråret 2018 blev det vådeste nogensinde og fortsatte ind i vintersæsonen, med mange vejrrekorder.

Vinteren har været rekord varm og helt uden sne og kulde.

Regn, regn og atter regn

De store nedbørsmængder har sat sine spor over alt i landskabet, som man kan se på marker og stier.

Krumbækken er fyldt godt op og på dele af den nye cykelsti fra Dynt til Skelde bliver der snart brug for waders og vandcykler, hvis regnen fortsætter.

På mange marker står der store søer med vand og Gendarmstien, Bønnelandsvej og andre veje og stier, er mærket af regnen, som i dele af Danmark har lavet mange skader.

Landbruget har store udfordringer med disse våde marker og fyldte gylletanke, så de beder til vorherre om at dreje på stophanen.

Forår på vej

I den milde vinter har man næsten kunne høre græsset gro, og i januar blev de sidste kartofler fra 2019 taget op. Æbletræer står i knop og rabarber står på spring.

Overalt pibler det op af jorden med farverige blomsterløg og man kan allerede se at parken i Broager er ved at blive en smuk blomsterpark med tusindvis af påskeliljer.

Klokketårnet i Broager er nu omkranset af krokusser og senere venter vi på at et par japanske kirsebærtræer springer ud på kirkegården.

Gå ud og gå en tur – men husk regntøj og gummistøvler!

Fotos: Kaj Østergaard - en regnfuld fredag i februar.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk