BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det lykkedes: Broager har et menighedsråd

15-09-2020


Nu er sognet sikret et menighedsråd.

26 af sognets 3.213 vælgere i Broager kirkesogn sikrede i aftes i Sognegården i Broager, at der fortsat er et menighedsråd i Broager. Ni skulle vælges. Ni blev valgt + tre stedfortrædere.

Valgstemningen og villigheden til at kandidere blev båret frem af Georg Petersen, mangeårigt medlem af menighedsrådet. Han fortalte nemlig efter en første runde med fem kandidater: Hvis der kun er fem kandidater den 13. oktober, så har Broager ikke længere noget menighedsråd. Så vil biskoppen sammenlægge Broager med et andet sogn. Egernsund? Nej, formentlig Dybbøl. Og denne ”alarmerende” melding, at Broager kirkesogn ikke ville have sit eget menighedsråd, blødte op på forsamlingen.

Det er en katastrofe, hvis Broager ikke har sit eget menighedsråd, lød det fra flere. Ikke i forhold til de kirkelige handlinger, beroligede sognepræst Stefan Søndergaard, men i forhold til alle de kirkelige aktiviteter, som især udbydes i menighedshuset på Storegade 1. Og de er vigtige for sognelivet.

Resultatet af afstemningen er.

Marianne Tychsen (genvalg)
Anette Miang Jensen (genvalg)
Jette P Asmussen (nyvalg)
Anna S Petersen (nyvalg)
Laila Schau Andersen (nyvalg)
Else Bonde (nyvalg)
Peter Rasmussen        Genvalg)
Georg Pedersen          (genvalg)
Torben Nielsen (nyvalg)

De ni kandidater er valgt til menighedsrådet – medmindre der senest 13. oktober bliver indleveret yderligere en liste. For så bliver der kampvalg. Eller afstemningsvalg, som det rettelig hedder. Det skal vi mange år tilbage for at have oplevet i Broager.

De tre suppleanter:.

1. Frede Tychsen (nyvalg)
2. Connie Johannsen (nyvalg)
3. Lene Jørgensen (nyvalg)

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk