BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det skal være Sjovt, Socialt og Seriøst at løbe en tur

17-04-2019Motionsløb er måske ikke kærlighed ved første blik.
Men rigtig mange motionsløbere får efter tålmodig indføring smag for at løbe og kommer til at holde af det.

-

Den erfaring har også BUI Motion, hvis løbere broager.dk har sat opsøgt ved en søndags-træning. Anledningen er opstarten på en ny sæson. En sæson med et nyt tilbud til ”absolut-begyndere”, som aldrig har løbet og ikke kan klare 100 meter plus et nyt begynderhold, hvor tempoet er lidt friskere. Første gang er den 24. april kl. 17.30 på idrætscentret, hvor klubben har informationsmøde og prøvetræning. Hvis det passer dig bedre at løbe på en søndag, kan du møde op kl. 10 søndag den 28. april.

De tre S’er og de tre T’er

- Det typiske forløb er jo desværre, at folk som synes, de vil i gang med at løbe uden træner, ja de køber sig noget løbetøj og løbesko, og så løber de 5 km og kommer til skade, og så kommer de aldrig i gang igen, siger næstformanden i BUI Motion, Lars Lundsgaard Sørensen.

- I klubben starter vi meget langsomt op og har ikke mange skader, slet ikke blandt de nye løbere. Skader sker, hvis man er for overmodig.

Vi har de tre S’er og de tre T’er i klubben. Det skal være sjovt, socialt og seriøst. Og de tre T’er er: Tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed.

For så kan man komme i gang uden skader, og så bliver man en god løber.

Små sikre synlige succeser

- Vi tilbyder et hold for absolut begyndere, det vil sige til folk, der ikke kan løbe 100 meter men gerne efter en del træning kan nå det mål. Så det er på det absolutte begynderhold, man starter. Og man behøver ikke lade sig afskrække af, at det også er et mål den 8. september at kunne løbe 5 km distancen ved Gendarmløbet.

Det andet begynderhold har som mål at kunne løbe Gendarmløbets 10 km distance. Og begge hold må selvfølgelig gerne holde gå-pauser ind imellem.

- Hver gang man når én målsætning og gerne selv vil løbe mere, så har vi sat et nyt mål op for interesserede, og det er, at man til Skodsbøl Nytårsløb den 31. december kan løbe 5 eller 10 km uden at holde pauser.

For dem, der allerede løber lidt, har vi hver onsdag og søndag vedligeholdelsesløb på 5 og 10 km. Som regel er der også nogen vilde nogen, der så lige løber 20 km, fortæller næstformanden, som begyndte i klubben for godt en halv snes år siden.

- Jeg havde løbet for mig selv, og så havde klubben et arrangement på Gendarmstien, som jeg tog med til, og så syntes jeg, det var nogen hyggelige mennesker at løbe sammen med i klubben.

Solide og uddannede trænere

- Vores daværende formand spurgte så, om jeg ikke kunne tænke mig et trænerkursus, og både min kone og jeg tog kurset, for så er man nødt til at komme hver gang. Og efterhånden er jeg så blevet ham, der tilrettelægger trænernes træning, og vi vil gerne have, at alle vores trænere er uddannet DGI-trænere, at de tager rækken af trænerkurser i DGI, fordi vi gerne vil have, at de nye løbere, der begynder hos os, kommer i gang uden skader.

- Hvad giver det dig at løbe i klubben?

- Overskud. Det giver mig noget overskud at løbe. Sådan er det vist for alle. Og den helt store fornøjelse for mig som træner er jo, når man første gang er ude med de nye, som gennemfører en 5 km eller en 10 km uden pauser og så se det ansigt, når de kommer ind igen, og vi highfives. Det er virkelig det hele værd. Så gider man godt.

Læs mere hos BUI Motion her

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk