BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det vildeste, vi har oplevet på Broager Skole nogensinde

01-02-2019


Benedicte og Sofie (Foto: Kristian Pallesen)

- Vi har lært at arbejde sammen på en helt anden måde, end vi plejer. Vi har lært nogen fra de andre klasser at kende. Vi har fået nye venner. Denne uge har været det vildeste, vi nogensinde har oplevet på skolen, fortæller to af eleverne i skolens PR-gruppe, Benedicte Seiding fra 8. C og Sofie Gisselgross, 8. B efter gårsdagens opførelse af musicalen med ikke færre end 1.800 tilhørere.

Benedicte og Sofie har været med i PR-gruppen, som har skrevet artikler og lavet videoer om ugens arbejde, der kulminerede med at opføre en musical med 11 sange af Sigurd Barett med omkring 500 elever på scenen gennem hele forestillingen. Alle gav den fuld gas. Fantastisk!

- Vi har lavet videoer hver dag og lagt dem på skolens Facebook-side. Og vi har lavet interviews for at høre, hvad de synes, der har været bedst, og det vi hører er, at det allerbedste har været, at vi har arbejdet så meget sammen på tværs, og at de har fået nye venner. Det nævner de fleste, fortæller de to piger.

Går man i 4. klasse synes de jo, det er sejt at få lov at arbejde sammen med de store, og så er det jo rigtig hyggeligt som stor at være sammen med de lidt mindre børn. De er så søde! Det har været sjovt at have ansvar.

Lærer Mette Dahl fortæller:

Lærerne begyndte at forberede ugen for næsten et år siden og nedsatte en styregruppe, som skulle sørge for, at alt bare klappede, og da vi gik ind i ugen i mandags vidste alle, hvad de skulle.

Børnene har været spredt ud over forskellige værksteder fra 0. til 8. klasse og har skullet forberede hver deres del til denne musical, der så er blevet sat sammen til en kæmpe fælles oplevelse styret af Jacob Høgsbro, som kender Sigurd Berret. Han er kommet udefra og har sat det hele sammen.

Og udover de 10 værksteder har PR-gruppen sørget for, at elever og forældre på Facebook har været godt orientereret. Vi har haft lærere, der har givet den max gas og haft det sjovt en hel uge. Så vi er en lille smule trætte i dag. Det har simpelthen været en fest. Også for børnene. Det har virkelig været stort. Vi er SÅ klar til at gøre det igen!

Tre forestillinger

Eleverne fra Nybøl Skole, Rinkenæs Skole, børnene fra byens tre børnehaver, bedsteforældre og pensionister fra plejehjemmet overværede generalprøven, og ved eftermiddags- og aftenforestillingen var det så forældrene, der mødte op. De fik en fantastisk oplevelse. Alle ca. 1.800.

I næste uge får skolens elever og personale også en chance. SønderborgNyt har nemlig lavet videooptagelser, som nu skal redigeres til en færdig film. Den vil blive vist for alle de medvirkende, som jo af gode grunde ikke har set, hvad forældre og publikum har oplevet.

 

Projektleder, lærer Per Kristensen

- Ja, ca. 1.800 har set forestillingen. Men som jeg sagde til personalet efter forestillingen i aftes. Forestillingen var ikke et mål i sig selv. Den var for forældrene. Men projektet var – og målet var – at lave et projekt på tværs for hele skolen, hvor voksne og børn, der normalt ikke arbejder sammen, bliver sat sammen på tværs og arbejder sammen om noget, der virkelig giver noget. Det lykkedes. Alt er klappet og gået godt.

- Hvad tror du, projektet får af betydning for det sociale liv på skolen.

- Jeg er overbevist om, at når de store rundt i byen møder de små, som de har været sammen med, så bliver der uddelt krammere, en highfive eller en kommentar. Jeg er sikker på, at de små pludselig har set, at skolen er meget større, end de egentlig troede, og når de møder de ældre elever, er de mere trygge. Når vi får masser af sne og skal have sneboldkampe derude, vil børnene på en helt anden måde være opmærksomme på hinanden.

- Tror I, Benedicte og Sofie, at venskaberne fortsætter?

- Det er lidt sjovt, for én i 2. klasse sagde til PR-pigerne: ”Neej. Nu er denne uge snart færdig, og så kommer vi slet ikke til at se hinanden mere.” Og det er jo lidt synd, for vi går jo stadig på samme skole, og vi tænker da, at når man møder hinanden på gangene, så er det lige en krammer og et hej. Sådan tror vi bestemt, det vil blive.

 

Se video fra opførelsen:

Hermed afslutningsfilm - forestillingen på 3 minutter. Hele forestillingen blev filmet igår, og vi arbejder på at lave en klippet udgave. 
Vi vil også i næste uge forsøge at samle hele skolen og nyde filmen fælles. De fleste af os har nemlig kun set den bagfra 🙂 
Rigtig god og velfortjent weekend og tak for en helt fantastisk uge!  Klik her

Vinke - vinke. Klik her

Cathrine Kock:
Sikke en fantastisk oplevelse vi fik på skolen i dag. Broager skole havde lavet Sigurds danmarkshistorie, og resultatet var perfekt.
600 børn deltog. Og mon ikke jeg var stolt da Camilla og en veninde sang solo..jo blanke øjne gav det vist til os alle.
Kors jeg elsker den pige. Se her
 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk