BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Du kan gøre en forskel – vær med til at rense stranden om Broagerland

09-01-2022


Desværre - der er meget skrald at fjerne fra standene.

Alle med en forkærlighed for en ren natur kan være med, når der søndag den 23. januar holdes strandrensning. Mødestedet er Broager Stand Camping, Skeldebro 23, kl. 10.30 afsluttende med frokost kl. 12.30.

Derfor skal du melde dig/familien til, så arrangørerne kan sikre mad til alle. Se mere nederst i omtalen, hvem du skal henvende dig til. Alt afhængig af fremmødet håber arrangørerne at nå fra Vemmingbund til Kragesand, måske helt til Bunsnæs - altså op til 20 km strandrensning.

-De nye ejere af Campingpladsen har været så flinke at give os lov til at bruge nogle af deres faciliteter, fortæller Anna Sigurjónsdóttir. Hun er talsperson for den forholdsvis nye forening, der har som mål at rense alle strande i hele kommunen. Og derfor kan foreningen give en gratis bespisning som belønning til de frivillige.

Ambitionerne fejler ikke noget. Selvom foreningen er stiftet i Sønderborg, siger navnet ”Folkebevægelsen mod affald i naturen” ganske meget om forventningerne til at få opbakning. Og en bevægelse er der i medlemstallet. For det er ikke kun fra vores egen kommune, der er medlemmer. De bor spredt over hele landet, de 2.000, som foreløbig har meldt sig via facebook.

Man kan blive medlem ved enten at søge om medlemskab ved at klikke HER. (Det er gratis. red.) Og bedre endnu: ringe til Svend Erik Petersen på 21 76 11 17. Så kan man blive aktiv medlem, få udleveret tænger og veste, og evt. få flere med på vognen. 

Hvis du vil være med søndag den 23. januar fra Broager Strand Camping (og det kræver på ingen måde, at du skal melde dig som medlem), så kan du skrive til Anna på mailen asekru@me.com. Alternativt ringe på tlf: 28 14 11 88.