BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

En anderledes skoleafslutning i Broager i år

24-06-2020


Claus Brink Christensen: I år skal eleverne have stor ros.

Torsdag er der dimisionsfest for de to 9. klasser på Broager Skole, og for skolen er det i år meget anderledes end sædvanlig. For at kunne holde afstandskravene bliver de to klasser nemlig holdt adskilt, og hver elev må invitere to pårørende med.

Den ene klasse mødes i aulaen, den anden i lærerværelset, og de elektroniske medier bliver taget i brug, så alle kan følge talerne. Skolens bestyrelsesformand og skoleinspektørens taler bliver nemlig transmitteret digitalt mellem de to lokaler.

-Så jo, det bliver anderledes i år, men jeg håber, det bliver højtideligt og en god måde at gennemføre arrangementet på, siger skoleinspektør Claus B. Christensen, som er i lærerværelset og transmitterer til dem, der sidder i aulaen, hvor bestyrelsesformand Sune Detlefsen Albrechtsen holder sin tale, der transmitteres til lærerværelset.

Ikke kun skoleafslutningen for afgangseleverne er anderledes. Sidste skoledag på fredag gennemføres det sædvanlige indendørs program ude i det fri. Eleverne mødes kort i egne klasselokaler, før de kl. 9.30 rykker udendørs. - Vi mødes i heldigvis godt vejr og bruger udenomsarealerne med skrænten, hvor de kan være, og hvor vi kan skille klasserne ad, fortæller Claus Brink Christensen. 
 

- Normalt vil vi afrunde skoleåret også for personalet, men det kan vi heller ikke. Vi laver ikke en fest som andre gør.

- Sidste år hævede du pegefingeren med kritik af nogle elevers indsats. Bliver det gentaget i år?

- Nej, men faktisk er der flere elever, som også har spurgt mig om det, så den tale har de lagt mærke til.

I år kommer der roser fra min side. Eleverne har leveret varen, så godt de kunne, og det skal de have kredit for. 9. klasserne har tacklet udfordringerne utroligt voksent.

-Bliver dimissionstalen i år din sidste?

-Godt nok fylder jeg 63 år næste gang, men så længe det er sjovt, vil jeg gerne fortsætte. Så jeg forventer også at holde talen næste år.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk