BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

En helt anderledes første fredag i juli 2021

03-07-2021Af Jørgen Michelsen

1. fredag i juli i Broager betyder normalt fest, farver, masser af musik og glade deltagere og publikum til Danmarks største og bedste cykelringridning for de voksne. 

En masse mennesker der har brugt både vinter og forår til at få ideer og få dem omsat til klæder og rekvisitter og få dem luftet denne specielle fredag.

Men som 2020 blev ringridningen igen aflyst. Ringriderforeningen var nødt til at tage højde for de restriktioner der var, da planlægningen skulle til at sættes igang for alvor. Det var en nødvendig men trist beslutning. Men så kommer de stærkt igen i 2022 om guderne vil.

Så det var en meget stille by med meget lidt trafik og fodgængere på gader og stræder omkring klokken 1900, hvor byens indbyggertal normalt bliver mere end fordoblet.

Der har også hersket en lidt underlig stemning i byen i ugen op til. Flere havde allerede tidligt byttet vagt og taget ferie for at deltage, desværre uden grund. Flere der blev spurgt omkring den manglende ringridning gav udtryk for, at det var træls. Men sådan var det nu engang og alle så frem til 2022, hvor der så skulle gives gas.

Dog var der flere steder fest og også fyrværkeri sidst på aftenen. Spørgsmålet er så, om det var deres egen ringriderfest, måske endda med cykelringridning, eller om det var studentergilder. Det var ikke så vigtigt. Det vigtigste var, at folk hyggede sig.

Du kan se ringridningerforeningens hilsen fra i går - og lidt konkurrence om at vinde en flaske  HER