BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

En ringrider – med det hele!

30-06-2018


I denne ringridertid bliver jeg i perioder lidt ked af det, da ringrider-pølsen, vores nationalspise, bliver både kaldt grillpølse og ringridderpølse.

Der er tale om en ringriderpølse med et d, da det er tale om at ride efter en ring og ikke om en ridder der rider efter den samme ring.

Ridderen med 2 d'er gjorde det i middelalderen, som det nu praktiseres om sommeren ved  Sønderborg Slot. Ringrideren med 1 d kom først til i Sønderjylland (daværende Prøjsen) i 1880'erne.

Hele historien omkring den delikate spise der fabrikeres af enhver slagtermester med respekt for sig selv i ringridertrekanten Sønderborg - Aabenraa -Gråsten kan du se på vedhæftede billede.

Og som indsenderen af pølsens historie, Jørgen Michelsen, bemærker, så er der da noget, vi kan takke københavnerne for. Hvis de nemlig ikke havde forsøgt at ville lære sønderjyderne om pølser, havde ringriderpølsen måske ikke set dagens lys. Så tak for det.

Fotoet viser et opslag fra et hæfte udgivet af Lokalhistorisk Arkiv for Dybbøl, Ulkebøl og Sønderborg

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk