BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

En velkomst og en tak

23-04-2023


(Foto: Finn Wogensen).

Ved afsløringen af busten af I.P. Nielsen i eftermiddag kom der en ekstra taler til mikrofonen, nemlig prinsesse Benedikte, og mere om det senere.

På vegne initiativgruppen bød Frode Sørensen hjertelig velkommen til afsløringen, der er en festligholdelsen af 150 året for I. P.´s fødsel og samtidig en markering af én af de personer der har betydet mest for Sønderjylland.

En særlig velkomst til Hendes kongelige Højhed Prinsesse Benedikte – protektor for I. P. Nielsen-Fonden til minde om Dronning Ingrid. Vi er meget glade for at De vil foretage afsløringen.

Også velkommen til borgmester Erik Lauritzen, fhv. minister folketingsmand Benny Engelbrecht. Ejer af HYTTEN og oldebarn af I. P., Anders Caspersen og hustru Ini. Også skulpturens kunster Vibeke Fonnesberg var med i den forberedte velkomst men var sygemeldt.

Der skal også lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere og sidst men ikke mindst alle de sponsorer, som har været afgørende for gennemførelsen af projektet, sagde Frode Sørensen.

Han nævnte også samarbejdet med kongehuset.

I 1936 skete der noget afgørende kronprinseparret disponerede efter brylluppet over Gråsten Slot. I. P. havde deltaget i velkomstreceptionen og var begejstret over kronprinsesse Ingrid. I løbet af meget kort tid lykkedes det ham at få kronprinsessen til at blive protektor for Sønderjysk Hjælpefond, som især stor for tøjuddelinger overalt i Sønderjylland til folk, som havde det økonomisk svært.

Samarbejdet udviklede sig – sønderjyske børn fik fra 1939 adgang til Kronprinsesse Ingrids feriehjem, en aktivitet der kørte i mere end 35 år, fortalte Frode Sørensen.

Også prinsesse Benedikte tog ordet og sagde bl.a. til JydskeVestkysen, at I.P. Nielsen og kronprinsesse Ingrid begge havde en stor glæde af samarbejdet.

-Vi børn hørte meget mere om I.P. Nielsen. Han var bestemt en af årsagerne til, at hun tabte sit hjerte til Sønderjylland. Men jeg var jo ikke så gammel, så jeg husker mest, at han var en gammel mand, som sad i en lænestol i stuen, fortalte hun.

Se omtalen på kongehuset.dk

Finn Wogensen har også leveret fotos til kongehusets medier. Du kan se omtalen på kongehuset.dk ved at klikke HER


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk