BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Er I med: Broagerland klæder Smøl Vold i gult

11-05-2022 

Landsbylaugene på Broagerland, Broager Kultur, Broager Udviklingsforum og Broager brandværnsorkestre inviterer alle interesserede til “Mal Smøl Vold gul” på søndag den 22. maj.

Ideen er at gøre Smøl Vold Tour de France gul som led i kommunens 100 dages optakt til Tourens ankomst i Sønderborg 3. juli.

-Vi vil rigtig gerne være med til at markere Tour de France, markedsføre Broager med en dronefilm til TV og gøre søndagen i maj til en festlig familiedag, siger én af initiativtagerne, Ingebeth Clausen, Smøl.

Hun håber på, at rigtig mange har lyst til at møde op i parken og lytte til Broager Brandværnsorkester og nyde en pølse, øl og/eller vand.

 

-Alle fremmødte får en gratis gul t-shirt og kasket, før vi samlet går op til Smøl Vold.

 

Deltagere møder i byens park ved busstationen nedenfor kirken klokken 11.00. Fra klokken 12.00 udleveres gul t-shirt og kasket.

 

Klokken 13.00 vandrer alle turen op til Smøl Vold på den anden side af landevejen. Her fordeles deltagerne, så Smøl Vold tager sig bedst muligt ud i gult, og klokken 13.30 vil der blive lavet droneoptagelser af arrangementet til TV-brug.

 

Efter at “malingen” af Volden er afsluttet, tages turen tilbage til byens park. 

 

Smøl Vold

For dem der ikke kender Smøl Vold, kan det nævnes, at det er det næsthøjeste punkt på Broagerland med 46 meter over havet. Stedet er fredet og er sandsynligvis et tilflugtssted fra omkring ældre jernalder og videreført i middelalderen og frem i ufredstider.

Der er den flotteste udsigt til Nybøl Nor, indsejlingen til Gråsten via Egernsund, til Broager Kirke og videre til Vemmingbund og noget af Dybbøl Banke.

Smøl Vold ligger på højre side af landevejen, når du kommer fra Sønderborg og kører mod Gråsten og er ikke til at overse. For at synliggøre, at det er andet end en jordvold eller en bakke i landskabet, kan der ses efter flagstangen, der står på toppen. Her bliver der flaget på nationale mindedage og helligdage – og på søndag den 22. maj.