BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Et spejderliv - blandt træer

18-12-2021


(Foto: Jørgen Michelsen).

Som mange nok konstaterede, så solgte Broager Drengespejdere juletræer i den forgangne weekend. Det blev ifølge spejderleder Carsten til et fornuftigt resultat. Overskuddet går til driften af Broager drengespejdere.

Spørgsmålet er så, om det at sælge juletræer også er spejderliv.

Svaret til det er kort og klart: JA

For som Carsten udtrykte det, blev alle opfordret til at møde frem mindst en af dagene. Ikke nødvendigvis hele dagen, men gerne 1 time eller 2. Det var der flere der gjorde, og flere af de helt unge mødte op søndag omkring 10:30 og blev til lukketid.

De havde  lavet et bålsted af mindre rafter, hvor bålet lå sikkert på toppen. Så lugtede det både af røg og de kunne varme hænderne efter at have tumlet med de fugtige træer. For moder natur havde også set, at spejderne var ude i det fri.

Så hun diskede om lørdagen op med tørvejr, men med lave temperaturer og om søndagen med mildere vejr, men regn det meste af dagen. Så det lignede næsten "business as usual."

Som et par af de gamle spejdere sagde, så var vejret en del af det at være spejder og så måtte påklædningen følge vejrliget efter devisen "Det er ikke vejret der er noget i vejen med, men påklædningen". Men de gav nu også udtryk for, at det var sjovere, når solen skinnede og temperaturerne var derefter.

En god weekend med masser af snak mellem de forskellige årgange og de mennesker der købte træer eller "bare" kiggede forbi.

Så alt i alt en ren win-win situation: socialt samvær og penge i kassen til den videre drift af afdelingen. 

Skulle du få lyst til at prøve spejderlivet så klik HER

-jørgen.