BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Et synspunkt: Vestergade 39 skal ikke rives ned

28-10-2020
Efter aftenens byrådsmøde i Broager om bl.a. fremtiden for byens ældste hus, Vestergade 39 fra 1735 skriver Daniel Staugaard (V), byrådsmedlem fra Broagerland, følgende til broager.dk:

Vestergade 39 skal ikke nedrives

Efter dagens byrådsmøde i Broager Hallen, glæder det mig meget at projektet med ældreboliger nu endelig ser ud til at lykkedes. Det er vigtigt for Broager at der er et bredt udvalg af forskellige boligtyper, så vi kan modvirke fraflytning og i stedet tiltrække nye borgere.

Stuehuset på Vestergade 39 er bygget i 1735 og har en meget spændende historie som bl.a. kro og har spillet en vigtig rolle for byens borgere og i forbindelse med krige i området. Jeg håber, at man vil tage højde for bygningens bevaringsværdi og kulturhistorie, når det nye byggeri skal aftales imellem bygherre og Sønderborg Kommune.

Det er min klare holdning, at det gamle stuehus ud mod Vestergade ikke skal nedrives. Vi har en forpligtigelse som byråd, til at bevare denne type bygninger, der som Vestergade 39 har en lokalhistorisk betydning.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk