BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Færre cykler på dele af Gendarmstien

29-03-2019For at beskytte Gendarmstien og reservere stien til vandrerne, foreslår Teknisk Forvaltning nu politikerne at forbyde cykler på dele af Gendarmstien, i første omgang på det meste af strækningen fra Skovby til Høruphav og måske senere på andre delstrækninger, evt i samarbejde med Aabenraa Kommune.

Lovgivningsmæssigt sidestilles offentlighedens adgang til fods og på cykel i det åbne land, og i mange år har cykling på stien været relativt uproblematisk. Men.

De sidste 10 år er mountainbiking blevet en sport i rivende udvikling. Især den nyeste del af Gendarmstien fra Hørup til Skovby har vist sig at være meget attraktiv for cykling med mountainbike året rundt. Kørsel i vinterhalvåret kan være hårdt for stiens belægning, og det giver ekstra vedligeholdelsesudgifter. Desuden oplever lodsejerne, der har afgivet jord til Gendarmstien, at cyklingen til tider sker på en aggressiv facon, som er til gene for vandrerne, som der er blevet markant flere af. De desværre for få overnatningssteder på Broagerland, som broager.dk har talt med, melder om markant stigende forudbestillinger på overnatninger i år.

Blandt forklaringerne er, at Gendarmstien er blevet optaget på European Ramblers Associations liste over kvalitets-vandreruter. Kommunen ønsker derfor at fastholde Gendarmstien som en unik vandreoplevelse og i samarbejde med interessenter finde alternative ruter for cyklister på de dele af stien, der er udsat på grund af cyklister.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk