BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fang din by – på foto

11-03-2021


Billederne udstilles ved multikulturhuset i Sønderborg.

Broager by, landsbyerne på Broagerland – hvordan ser du den? Vis den frem på et billede og deltag i i en fotokonkurrence udskrevet af Biblioteket Sønderborg og Dansk Arkitektur Center.

De inviterer til fotokonkurrencen Fang din by.

De 55 bedste fotografier bliver udstillet for offentligheden til sommer på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i København, og på fem udvalgte biblioteker fordelt over hele landet. I Sønderborg ved Biblioteket foran Multikulturhuset 18. juni til 15. august. Man kan indsende sit fotobidrag fra i morgen den13. marts til 13. maj 2021.

Er vores byer for alle?

I år er temaet for fotokonkurrencen ‘En by for alle’. Vi er fælles om vores byer – men er der egentligt plads til alle? Inviterer vores byers arkitektur til at alle borgere kan bruge byens rum? Er der muligheder for alle at udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet, eller særlige behov?

I fotokonkurrencen Fang din by lyder opfordringen, at man viser sin by, som man selv ser den. Det kan være de gode eksempler, men også de mindre gode. Blandt jurymedlemmerne er en streetfotograf, en debattør og en tidligere overborgmester.

I juryens bedømmelse af hvert billede vægtes det at:

                    Årets tema tydeligt er indarbejdet

                    Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker

                    En spændende billedkomposition

“Hvis der er noget, det sidste år har vist os, så er det, at vi har behov for at bruge byen på nye måder. Når forholdene pludselig ændrer sig så markant, som var tilfældet med corona, så kan byens rum og arkitektur blive udfordret – for er der i virkeligheden plads til alle? Sidste år fik vi rekordmange indsendte bidrag, og vi håber, at danskerne stadig har lyst til at komme ud og gå på opdagelse i vores byer rundt omkring i hele Danmark og vise os lige præcist det, som de oplever byen kan eller ikke kan,” fortæller Tanya Lindkvist, Programchef på Dansk Arkitektur Center.

For mere information om konkurrencebetingelser, præmier og jurymedlemmer klik HER 

Sådan deltager du:

Læg dit billede på instagram med #DACfangdinby2021. Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk med ”Fang din by 2021 – hovedkonkurrence” i emnefeltet.

Konkurrencen løber fra d. 13. marts til d. 13. maj 2021. Fotograferne bag de udvalgte fotos og vinderne af 1, 2 og 3. præmien får direkte besked i uge 21.