BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fantastisk fremgang for Gendarmløbet i Broager

09-09-2018


Starten er gået for distancen 21,1 km.

-Nu har vi fået blod på tanden, siger Lars Lundsgaard Sørensen, ruteansvarlig for Gendarmløbet, som blev afviklet i dag søndag med ikke færre end over 737 deltagere – en fremgang på flere end 200 løbere i forhold til sidste års 510 deltagere.

- Andre store løb tiltrækker stadig færre løbere, så vi ville bestemt have været tilfredse med uændret deltagertal i dag. Nu fik vi en så stor fremgang, at vi nærmer os tidligere tiders storhedstid med 800-900 deltagere, så vi er meget tilfredse. Ved midnat til søndag sluttede online-tilmeldingen. Da var vi på 699. Vi kom op på ca. 730 til start, og det lykkedes for os at få tilstrækkelig med frivillige, fortæller Lars, som på facebook og broager.dk efterlyste hjælpere et par uger før løbet i dag.

- Vi manglede 7-8 frivillige, og det er åbenbart sådan, at jeg skal gå lidt i panik to uger før, hvor jeg mener, jeg har spurgt alle. Men så dukker de alligevel op, så vi endda havde et par stykker i reserve. Alene på ruterne var der ca. 40 til at vejlede, og i start- og målområdet var der en del til at klare alle de praktiske opgaver. Uden alle de frivillige var vi bestemt ikke lykkedes med Gendarmløbet, understreger han.

Igen – igen var det Snejbjerg, der tog hjem med den gyldne mursten som bevis på at have mønstret det største hold. Det ankommer som altid i en bus. Og atter i år mødte politiet i Flensborg med et hold fra deres sportsforening. En enkelt løber var fra Møn. Han tog turen til Broager for at løbe Gendarmløb og for så at køre hjem igen!

- Vi skal lige se, hvad deltagerne giver os af tilbagemeldinger på de sociale medier, og så skal vi have evalueret, hvad vi måske skal justere på, ligesom vi skal snakke om, hvilken nyhed, vi skal overraske næste års deltagere med. I år var det familie-temaet, der var nyt og som bød på aktiviteter og hoppepuder til børnene, oplyser Lars Lundsgaard Sørensen.

Den 2. søndag i september næste år er der på ny Gendarmløb i Broager.

Fotos: Anders Hilmer Hansen, Broager.

Læs årets resultater ved at klikke her

 

Noah Thordal, Snejbjerg Motion, vandt i herrer-gruppen på distancen 21,1 km.

Peter Vestergaard Jensen, NBRO Running, er på vej i mål som vinder af
powertrail (29,1 km).


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk