BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Festlig og farverig åbning af udstilling om Genforeningen

08-02-2020


Tekst og fotos: Kaj Østergaard

Broagerhus summede fredag formiddag af liv og glade skoleelever, da fire klasser fra 4. og 6.årgang på Broager skole mødte op, for at se resultatet af deres tema arbejde omkring Genforeningen.

Igennem lang tid har eleverne arbejdet med Genforeningen, som nu er en del af Lokalarkivets store udstilling om Genforeningen.

Eleverne har malet plakater, kunstværker der viser fortolkninger af begrebet ”Genforening” samt lavet et sønderjysk kaffebord i ler og beton

Der blev holdt en uformel åbning af elevernes udstilling, hvor arkivleder Orla Kristensen bød velkommen og takkede for elevernes deltagelse i udstillingen.

Fem elever talte kort over et emne fra genforeningen, inden tidligere lærer ved Broager Skole, Kenneth Skau Jørgensen viste nogle punktnedslag om Genforeningen på en storskærm.

Finn Wogensen var iklædt originalt gendarmtøj, mens han fortalte om gendarmerne sammen med Ruth Gaul Nilum, som var klædt ud som en gammel dame.

Udklædningen var så autoritetstro, at en af eleverne derfor spurgte: Hvor gamle er i egentlig?

Efter et kig på hele udstillingen stod der vinterferie på elevernes skema, mens der stod ”officiel åbning af udstillingen kl. 16” på arkiv folkets skema.

Se udstillingen i weekenden og i vinterferien

Udstillingen om Genforeningen kan ses på Broagerhus tirsdage kl.13-17 og onsdage kl. 9.30-12.30.

Desuden lørdag 8.februar kl. 12-16, søndag 9.februar kl.11-17.30, søndag 1.marts kl. 12-16, lørdag 4.april kl. 12-16 og søndag kl.12-16.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk