BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Flere og flere engagerer sig i de to udviklingsprojekter

13-10-2017Som ringe i vandet oplever Broagers Udviklingsforum en stadig bredere interesse for de udviklingsplaner, der er søsat af kommunen. På det første bestyrelsesmøde i Udviklingsforum den 26. oktober vil den nye bestyrelse gøre status og drøfte det videre forløb omkring bystrategien og områdeinitiativet.

Også Sønderborg Kommune er tilfreds. - Stemningen har været rigtig god på bykontoret og folk har været rigtig glade for at kunne se og diskutere, hvad de andre borger skrev på borgermødet. Samtidig har kontoret give rum til en god dialog mellem byens borger, fortæller byplanlægger og arkitekt Maerie Nissen Bonefeld.

På bykontoret var det også muligt at stemme på de forskellige forslag, borgermødet havde kastet af sig, for eksempel emner som fællesskab, gendarmsti, stilhed, cykelstier og overnatningssteder til turister.

- Både borgermødet og bykontoret har givet os et fantastisk godt indblik i, hvilke styrker Broager har, hvad der kan bygges videre på, og hvor Broager skal bevæge sig hen. Byens borgere har været rigtig gode til at snakke og diskutere med hinanden. Og så er vi blevet taget rigtig godt imod i Broager og har fået en masse positive tilkendegivelser og smil med på vejen, siger Marie Nissen Bonefeld.

I løbet af de 3 dage var bykontoret godt besøgt:

·        Mandag: 10 personer + 10 personer til byvandring

·        Tirsdag: 28 personer

·        Onsdag: 15 personer

Vi er en lille stor by
Skolens 6. klasse brugte også en tid på at snakke om, hvad der er godt ved at bo i Broager.

- De var utroligt stærkt engagerede og synes, der er rigtig mange gode ting ved at bo i området. De kom også med forslag til at gøre byen bedre, f.eks. ved at forbedre forholdene på busstationen, gøre den mere tryg.

Hvad vil du vise én, der ikke kender Broager? Også det spørgsmål blev besvaret, og der blev sat nåle i et kort visende børnenes yndlingssteder, skolen, hallen, parken ved kirken, stadion og private hjem.

Selvfølgelig har eleverne også store ønsker, f.eks. en svømmehal. Men som nogen bemærkede omkring økonomien: Vi er en lille men stor by.

Næste borgermøde bliver afviklet på Broagerhus i slutningen af november. Datoen er endnu ikke endeligt besluttet.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk