BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Flot fremmøde til åbent hus på Broagerhus

07-03-2018


Kunstfonden ved det nye maleri sammen med kunstner og formand.

Et maleri af Ole Prip Hansen blev afsløret i den store sal på Broagerhus i eftermiddag, da medborgerhuset havde inviteret til åbent hus, og det blev et særdeles velbesøgt arrangement. Og de fik en god oplevelse. Ikke kun fik de lejlighed til at se den kunst, som vores tidligere kommuneingeniør har eftersøgt, fundet og fået tilbage til det tidligere rådhus. Med en del værker af Peter Nicolaisen men også af andre lokale kunstnere.

Du finder værker også værker af Solvejg Refslund og af Martin Kivst. De er suppleret med kunst af nulevende kunstnere som Claus Carstensen og L Ron Harald og fra i dag også af Ole Prip Hansen, som fortalte om sit værk, da det var afsløret i mødesalen på Broagerhus.

- Himler buler ud. Jeg ved ikke, om det er symbolsk, sagde han til en indledning, fordi lærredet ikke var strammet op, som det skule. Det er et billede, jeg har malet for nogle år siden. Det er Broagerland set fra Dybbøl. Og jeg bliver lidt sentimental, når jeg siger ordet Broagerland. Jeg er selv fra Aabenraa, men min fædrende slægt er vokset op her.

Min farfar var gendarm i Bunsnæs, og jeg havde en morbror, der også var gendarm derude. Så jeg har tit tænkt på området. Min gamle farfar og farmor ligger oppe på kirkegården i Broager, såjeg ved ikke, om de kan finde på at stå op af deres grav og gå ned og kritisere. Han var en meget vrøvlende mand. Han vil sikkert ikke synes om det der, sagde Ole Prip og kaldte Broagerland et utroligt landskab.

- Hele tiden spøger det inde i mit hoved, og jeg håber, jeg kommer i gang medat lave nogle billeder herudefra.

Når jeg laver et billede som dette her, står jeg jo ikke ude i naturen med hele det store lærred. Det er for bøvlet. Men jeg har gjort det for mange år siden, og så tog jeg termokanden med og en kop til kaffen. Det  var meget rart at kunne sidde derude og lige få en kop kaffe. Men så kan der jo ske det, at man i stedet for at dyppe penslen i terpentinen, så kommer man til at dyppe penslen i kaffekoppen, og da det havde gentaget sig nogle gange, så tænkte jeg, at der enten er noget galt med kaffekoppen eller med mig. Så nu aver jeg skitser med farvekridt og blyant so udgangspunkt, når jeg kommer hjem i værkstedet.

Dronning Ingrid fik de to første

I et af lokalerne finder du to originale værker, som sikkert rigtig mange borgere på Broagerland har hængende eller har haft hængende derhjemme i kopi.

– De to motiver blev trykt i 500 eksemplarer for at samle penge ind til den daværende Erhvervs- og Turistforening, og de første to af de nummererede eksemplarer overrakte vi til Dronning Ingrid på Gråsten Slot.

I over 25 år har de to originaler hængt hjemme hos Knud Jensen, tidligere kommuneingeniør i Broager. Han fik værkerne af gamle Broager Kommune til sin 40 års fødselsdag. Jeg synes, de hører til på Broagerhus, fortæller Knud Jensen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk