BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

For høj fart får folk til at klage

05-03-2021Når borgere lokalt henvender sig til kommunen om problemer med trafik, er det typisk bilister, der kører for stærkt, der får borgere til at henvende sig til Sønderborg Kommune med deres bekymring og utryghed.

-Henvendelserne fører også somme tider til, at vi i samarbejde med Politiet etablerer forskellige fartdæmpende tiltag, men allerbedst er det selvfølgelig, når bilister altid kører efter forholdene og adlyder skiltene. Derfor er jeg også glad for, at vi er med i fartkampagnen de kommende uger – erfaringen viser, at skiltene har en virkning, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune er derfor med i den landsdækkende fartkampagne, der begynder på mandag den 8. marts 2021. Baggrunden er lidt dyster.

For selvom antallet af personbiler på vejene i januar i år er faldet med hele 30 procent i sammenligning med januar sidste år, sigtede politiet cirka samme antal bilister i deres landsdækkende fartkontrol før coronaen i januar sidste år og under coronaen i januar i år.

Politiets vurdering er, at det er de tomme veje, der frister for mange til at køre for stærkt.

Borgere er bekymrede for hastigheden

Det er ikke kun i Sønderborg Kommune, for høj fart skaber utryghed. En undersøgelse foretaget af Epinion for Rådet for Sikker Trafik viser, at 9 ud af 10 oplever, at der bliver kørt for stærkt i deres lokalområde. Og for 8 ud af 10 skaber den for høje fart utryghed, irritation eller bekymring for egne eller andres børn.

- Utrygheden er ikke uden grund, for høj fart er en afgørende faktor i mange ulykker. I 3 ud af 4 dødsulykker med for høj fart kunne ulykken helt være undgået, hvis ikke der var blevet kørt for stærkt. Vi sparer ikke ret meget tid ved at køre for stærkt, men vi tager en stor risiko, når vi gør det, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Kører man ind i et vejtræ med 90 km/t, svarer det til frit fald fra 12. etage.