BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fr. Petersen kan øge eksporten

30-06-2018


Fr. Petersens Maskinfabrik A/S i Smøl har fået 1,6 mio. kr. i støtte til den nye ”blødstenspresser”, som firmaet har udviklet og som kan reducere energibehovet til tørring og brænding af mursten med 10 procent.

Pengene er kommet fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets pulje til fremme af energiteknologi, EUDP-Puljen. Støtten skal ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet bidrage til at føre energiprojekter ud i verden som kan sikre mere effektive og klimavenlige energiløsninger.

”For hver støttekrone til de gode energiteknologiske ideer, som vi har her i Danmark, får vi i gennemsnit en øget eksport på to kroner.  Det siger noget om, at et program som EUDP også har en central rolle for dansk eksport af fremtidens energiløsninger. Derfor arbejder regeringen også for, at EUDP-midlerne forhøjes i de kommende år”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Der er stadig ca. 196 mio. kr. tilbage i dettes års EUDP-pulje. Anden ansøgningsrunde til EUDP har frist 7. september 2018.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk