BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fra en BUI Rock-deltager

20-06-2021


Af Jørgen Michelsen

Som de fleste i byen nok hørte i går, fik BUI Rock afviklet årets arrangement. Det var imødeset med stor forventning fra mange sider. Endelig mulighed for at kunne komme ud og møde andre mennesker end dem i "vores lille boble", høre noget god musik og få en øl eller vand og måske en ringrider fra grillen.

Alle sejl var sat fra arrangøren og selv vejrguderne var for en gangs skyld BUI Rock venligt stemt.

Allerede ved indgangen, endda før det officielle åbningstidspunkt, var der en stille og rolig tilstrømning. At få kontrolleret Coronapas eller test var det mindste også selvom der var enkelte der lige måtte en tur forbi et teststed inden de kunne komme ind. "Ordnung muss sein", som de siger syd for grænsen.

Lige fra det første band gik på scenen var humøret højt, glassene fyldt op og en lystig snak og hilsen bredte sig på pladsen. Der er nu noget andet at sidde overfor et andet menneske end at tale i telefon.

Undervejs var der flere der ikke skulle bruge alle deres billetter og disse blev så videresolgt til andre der gerne ville have dem. Selvfølgelig til kostprisen. Godt arbejde af de frivillige i indgangen i samarbejde med BUI Rock.

Undervejs fik jeg snakket med en tilflytter fra Skodsbøl. Det var hendes første BUI Rock og nu skulle det prøves. Hendes mand havde været med før og havde haft en god oplevelse. Så hun glædede sig.

Senere på aftenen snakkede jeg igen med den samme unge dame og spurgte, hvad hun sagde til det: "Jeg er allerede klar til næste år". Det kan vist siges at være et meget fint budskab til arrangørerne.

Igennem hele dagen var der liv og glade dage for deltagere i alle aldre. De små rendte rundt og hyggede sig og dansede til musikken, de voksne uafhængig af alder hyggede sig på kryds og tværs og nød det brede musikudvalg. Der hvilede lidt en kontrolleret løssluppenhed over hele dagen. Der skulle hygges og det sociale var i højsædet, men der var stadig restriktioner og disse skulle overholdes. Det skulle ikke hedde sig, at der i Broager blev taget let på tingene.

Resten af aftenen forløb som de foregående timer og det hele endte omkring 0015, da formand Martin Hansen takkede af.

Et i den grad godt arrangement, der blev afviklet som det var bedst muligt med de restriktioner, der nu engnag er i kraft endnu.

Næste år er det forhåbentlig muligt at afvikle det i mere normale rammer. Men dem der var med og havde en god dag glemmer nok ikke dette års BUI Rock. Både pga. indhegning og restriktioner, men også for det flotte vejr og ikke mindst ingen regn fra oven. Den kom så først søndag morgen lige inden der skulle ryddes op og pakkes væk.

Tak til arrangørerne og de frivillige der var med til at få det afviklet og ikke mindst til bestyrelsen i BUI Rock der får tingene til at ske.

Med venlig hilsen
Jørgen