BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fra i aften torsdag er julelysene tændt i Broager

29-11-2018DET LYKKEDES. Broager midtby byder os velkommen med julebelysning - for første gang i mange år! Og.

Det er en lettet formand for Broager Erhverv, Jørgen Horne, som sammen med en kerne af hårdtarbejdende kolleger i aften torsdager  lykkedes med at få tændt den nye julebelysning i Broager, i Storegade fra Home til Sparekassen og på byens torv.

- I mandags ankom julestjernerne. Men så fik vi af kommunen at vide, at dem måtte vi ikke sætte op i lygtepælene. Vi skulle udfylde ansøgning og imødese flere ugers behandling. Herefter måtte vi ikke hente strøm fra lygtepælene, som er udliciteret. Det virkede helt umuligt. Men heldigvis gik udvalgsformand Aase Nyegaard ind i sagen. Hun skal have en kæmpe tak for, og vi også i formiddag torsdag fik et møde i Broager med en embedsmand fra kommunen, som gav endeligt grønt lys, så vi må bore i lygtepælene og hente strømmen. Der er lys i stjernerne, fortæller en nu tilfreds men også træt formand for Broager Erhverv.

Tak til firkløveret

Det er 20.000 kr. fra Broager Sparekasse og penge fra Lottospil og Tombola som alle de virksomheder som er med i Broager Erhverv har været med til at sponsorere gaver til, som har skaffet penge til dette års julebelysning. Pengene fra kommunen går til næste års julebelysning så vi gerne skulle op på 43 lamper fra næste år. 

Et firkløver har knoklet hele ugen for at lykkes med i aften torsdag at kunne tænde juleudsmykningen i Broager. Firkløveret består af elektriker Erik Kragh, Jesper Petersen fra Ejner Hansens Maskinfabrik, Egon Albrechtsen fra Flensborg Kajak Udlejning og automekaniker og formand for Broager Erhverv, Jørgen Horne. (se foto).

- Uden Aase Nyegaards politiske arbejde var det bare ikke lykkedes at få julestjerne op i lygtepælene i Broager i år, siger Jørgen Horne forud for aftenens bestyrelsesmøde i Broager Udviklingsforum, som har stået bag ansøgningen om 76.000 kr. til julelys i Broager. Og disse penge skal bruges til at udvide julebelysningen markant næste år.

 

Billedet tv. er taget i formiddag, da Lars Overgaard fra kommunen mødte op og sikrede endeligt grønt lys.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk