BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fra kommunens pressetjeneste : Lufthavnen

25-06-2021Nye ejere skal drive Sønderborg Lufthavn

Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S, der ejes af Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune, har fået tilladelse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at drive Sønderborg Lufthavn.

I december 2020 blev det offentliggjort, at Sønderborg Lufthavn fik ny ejer. Den nye ejer er Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S. Hovedaktionærerne i det selskab er B&MC Holding, der er et datterselskab Bitten & Mads Clausens Fond, samt Sønderborg Kommune.
 
En forudsætning for salget af den kommunale lufthavn var, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ville give den nye ejer tilladelse til at drive lufthavnen, og den godkendelse er netop kommet. Det betyder også, at Forberedelsesselskabet skifter navn til Sønderborg Lufthavn A/S.

- Det er essentielt for et område som Sønderborg, at der er en god og velfungerende infrastruktur, som binder os sammen med resten af Danmark. Det skaber grundlag for  borgere, erhverv  samt turisme. Derfor er det glædeligt, at de nødvendige tilladelser er på plads, så vi for alvor kan komme i gang med at drive lufthavn. Antallet af ugentlige afgange mellem Sønderborg og København er allerede øget, og vi har fokus på, at Sønderborg Lufthavn A/S i løbet af det kommende år skal tilbage på samme niveau af afgange som før coronakrisen, siger Per Egebæk Have, formand for Sønderborg Lufthavn A/S.  

Også næstformanden for Sønderborg Lufthavn A/S, Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, er meget tilfreds med, at alle formalia nu er faldet på plads.

- Nu kan vi komme i cockpittet og få luft under vingerne for den fremtidige drift af Sønderborg Lufthavn. Coronakrisen udfordrer en økonomisk bæredygtig drift af Sønderborg Lufthavn, men med den nye konstruktion, en fælles plan om fremtidig udvikling, og kommunens årlige driftstilskud sikrer vi lufthavnens fremtid som et trafikalt knudepunkt til glæde og gavn for hele Sønderjylland. Vi tror på, at der er muligheder, og at flytrafikken kommer tilbage. Derfor er det også stadig Byrådets ambition, at lufthavnen skal udvides for både at servicere rutetrafikken og charterflyvninger, siger borgmester Erik Lauritzen.  

De nye ejere har aftalt, at man i 2021 og 2022 vil koncentrere indsatsen om driften og skabe en genopbygning af trafikken i lufthavnen og dermed udskyde de store investeringer til udvidelse af Sønderborg Lufthavn til senere.
 
Fakta:
Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S (fremover Sønderborg Lufthavn A/S) består af to ejere: B&MC Holding, som er et datterselskab under Bitten & Mads Clausens Fond, har 50,1 procent af aktierne i selskabet. Sønderborg Kommune har 49,9 procent af aktierne.