BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Frede Struck fortæller

15-06-2018I årets trykte flyer med programmet til årets ringridning i Broager fortæller Frede Struck fra Mølmark, æresmedlem i Broager, om ringridningens historie. Det gør han til formanden Anne K. Jonsson, og du kan bl.a. læse, at over halvdelen af rytterne nu har sat sikkerhed i højsædet og bruger ridehjelm.

”I 115 år har der været ringridning i Broager, selve ringridningen har ikke forandret sig, man rider stadigvæk efter ringen, som man gjorde i 1898, men mange af de ting som omfatter ringridning, har ændret sig.

Da heste bestanden i 50 og 60 érne gik tilbage, måtte 2 ryttere deles om en hest. Ringen blev mindre, galgerne blev smallere. Fra 1982 havde hver rytter sin egen lanse med. Før dystede damer og herre, piger og drenge i hver deres klasse, indtil man i 1981 slog dem sammen til M/K og børn.

Først i 50 érne var der overvægt af mandlige rytter, 30 år efter i 1980 var der flere kvinder og nu er der 1/3 mænd og 2/3 kvinder.

Indtil 1995 havde hver galge sin egen farve på lansernes flag, samt hver forridder et skulderbånd i samme farve. Nu rides der med vimpler i rød/hvid farver. I starten af 70 érne kom rytterne til bal i deres ryttertøj og de som fik 1. præmie og stor krans, kom også til bal med kransen om skulderen. De første 50 år red rytterne med blå hat, i midten af 50 érne indførte man hvide hatte, trods stor modstand. Hvide hatte - NEJ TAK. I dag rides der stadig med hvid hat, dog er sikkerheden kommet i højsæde og over halvdelen rider idag med ridehjelm.”

Rigtig hjertelig velkommen til jubilæumsfesten 2018.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk