BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Fremskynder lokalplanen for den nye børnehave

12-09-2018


Fra nytår kan byggeriet måske fortsætte.

- For alle parter er byggeriet af den nye tyske børnehave på Vesterbakke i Broager en uheldig sag. Men vi skal løse opgaven og have en lokalplan i høring, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard. Og det er baggrunden for, at politikerne bliver indkaldt til ekstraordinære møder den 3. oktober. Kl. 16.15 i teknik- og miljøudvalget, kl. 16.30 i økonomiudvalget og kl. 17 i byrådet for at få den sendt i offentlig høring otte uger, så byggeriet kan gå videre ved årsskiftet.

- Det er en misforståelse at tro, at de trafikale spørgsmål skal være en del af lokalplanen. Vi deler det op og laver en lokalplan for byggeriet, så lokalplanen kun gælder for selve grunden. De trafikale udfordringer skal der ikke laves lokalplan for, oplyser udvalgsformanden.

- Men det ændrer ikke på, at vi selvfølgelig går i dialog med gadens beboere, og at vi evaluerer og skal sikre en ordentlig trafikal afvikling, tilføjer Aase Nyegaard.

Kommunen håber med lokalplanen – og med dialogen om trafikale forhold -  at hjælpe både borgerne og den tyske børnehave ud af den usikkerhed, de er kommet i.

Men ikke alle på Vesterbakke synes om den måde, processen nu gennemføres på – med at adskille det trafikale fra selve byggesagen.

Til JydskeVestkysten siger Inge Bock:

- Min mand og jeg under os over, det er det, man kalder borgerinddragelse. Vi skulle komme med de første forhåndsindsigelser fredag inden klokken 12. Det har vi gjort. Det ender med endnu en klage fra vores side. Det er synd for alle parter. Den tyske skoleforening har ofret så mange penge på den børnehave og risikerer nu at skulle stoppe byggeriet igen, hvis en klage går dem imod, eller flytte ud, efter de er flyttet ind, siger Inge Bock.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk