BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Futsal: Sejr til BUI over Skive

21-02-2021


Spænding i Broager Hallen uden tilskuere. (Fotos: Pebbe)

BUI spillede fredag aften sin 1. hjemmekamp i 2021 i Futsal ligaen efter diverse nedlukninger og udsatte kampe pga. Corona.

Målet var klart: En sejr og 3 point for at holde liv i drømmen om en kvartfinaleplads. Lad det være sagt med det samme, drengene opfyldte målet med en 6-4 sejr over Skive Futsal (Sallingsund). Det holdt hårdt, men det er nu lige meget så længe pointene blev i Broager. Referatet kommer lidt længere nede.

1. del af forudsætningerne blev dermed opfyldt, men nu afventede spillere og ledere resultatet lørdag aften i Hjørring, hvor Sønderborg var på besøg. Her ville en Sønderborg sejr betyde, at drømmen blev slukket, da Sønderborg ikke ville kunne blive overhalet pointmæssigt i sidste runde. Uafgjort eller Hjørring sejr ville derimod lade kvartfinale eller sæsonafslutning stå åbent til sidste spillerunde på søndag den 28. februar.

Sønderborg tabte i Hjørring med 5-2 efter 2-2 ved halvleg. Så det bliver en spændende sidste spillerunde, hvor BUI kan sende Sønderborg på tidlig Futsal ferie. BUI skal vinde over RKG, der endnu ikke har fået point i denne sæson. Sønderborg skal hjemme vinde mod Aalborg under alle omstændigheder, for ellers kan de overhales af både BUI og Skive. Ellers bliver BUI nummer 4 og får den sidste slutspilsplads. Selvom det ser ikke ser sådan ud i tabellen på DBU's hjemmeside er BUI foran Skive, da det er indbyrdes der tæller først og derefter målscoren.

Hvis der var nogen der havde sagt det før sæsonen, ville de nok være blevet regnet for superoptimister eller måske en smule underlige.

Men tilbage til selve kampen:

Kampen starter i højt tempo og Skive har allerede indefor det 1. min 2 chancer, som ikke bliver omsat. BUI svarer igen og får lige efter en stor chance, hvor det er målmanden og ikke bolden der efter en parade ender i nettet,

Kampen fortsætter i det høje tempo,man kunne blive helt forpustet at kigge på. Specielt Skive tornede derudaf. Kunne de holde det hele kampen ?

Efter 2 minutter kommer Skive foran med 0-1 og minuttet efter tager et forsøg overliggeren. Heldigt for BUI. Igen svarer BUI igen og bolden tager den ene stolpe ud og lige forbi på returen.

Igennem hele 1. halvleg var det en temmelig lige kamp, en rigtig herrefight og som tyskerne ville sige "Offener schlagabtausch". God Futsal reklame og mindst lige så spændende, som sidste års oprykningsdrama. Begge målmænd havde flere gode parader og chancer i begge ender. 

Efter 13 minutter sender Skive et indspark fra egen halvdel direkte ned til en BUI forsvarer, der hurtigt finder "Iver" (Nicolai Bach Iversen) , der alene med målmanden får scoret til udligning 1-1.

Kampen følger frem og tilbage, men Skive er uheldige og har indenfor godt 1 minut omkring det 17. minut 2 forsøg på stolpen.

1-1 til halvleg, hvor Skive godt kunne have været foran med 3 forsøg på træværket mod BUI's ene. 

Det var en 1. halvleg med stor intensitet og højt tempo. Ind i mellem også for højt med boldtab fra begge hold. Det betød også, at 1. halvleg tog lang tid pga. de mange spilstop og de effektive 20 minutter endte med at tage godt 40 minutteri den reelle verden.

Efter 21 minutter kommer BUI på 2-1 ved "Ø" (Nicklas Østerlid) efter en løs chance midt for målet. God start på 2. halvleg.

Der kunne ses, at kampen havde betydning for begge hold, for kampen tager til i hårdhed. Det er en lidt rodet kamp og de mange fejl på begge sider fortsætter. 

26. minut får "Iver" en chance midt for målet efter en tværaflevering, men målmanden parerer. 13 sekunder senere får han endnu et forsøg igen under mål og denne gang passerer han målmanden til 3-1. Lige efter redder "Dolle" (Christoffer Bach Iversen) BUI med en dobbelt redning efter Skive hjørnespark. Igen lige efter opstod der en misforståelse på egen halvdel, der gav Skive en chance, der igen tog stolpen og ud i spil igen. Heldigt.

Chancer i begge ender og stadig kamp om hver eneste bold. Hvem får scoret det næste mål ? Det gør Skive efter 31 minutter og Skive får skærpet troen på, at det kan ende med point og presser på. Men "Dolle" får pareret sammen med forsvaret et par gange.

BUI vil det dog anderledes og "Holm" (Jacob Holm Nielsen) får efter opspil banket bolden i nettet efter 33 minutter til 4-2. 

Efter 35 minutter får Skive en "næsten" friløber efter et opfanget BUI forsøg og hurtigt udkast af målmanden. Men Søren Liljegren viser flot forsvarsspil og offervilje og får pillet bolden fra modstanderen til indspark.

Efter 37 minutter får BUI scoret til 5-2 efter et udkast fra "Dolle" som ender hos Mohammad Omar Burhani, der med en tværaflevering finder "Ø" der omsætter oplægget til scoring.

I samme minut får Skive et gult/rødt kort og 2 ninutters udvisning. Udvisningen resulterer i et straffespark, som "Ø" omsætter sikkert.

Så burde den kamp vel være lukket. Men nej, der kom mere spænding.

Da der scores på straffesparket ophæves 2 minutters udvisningen og Skive vælger at tage målmanden med frem for at få lagt et pres og overtal med de farer det kan give. Resultatet af denne taktik sås i Hjørring i sidste weekend.

Men Skive spillede et flot overtal og fik reduceret 2 gange til 6-4. Bolden rettet af begge gang, så "Dolle" ikke fik pareret.

Spørgsmålet var nu, om Skive kunne få reduceret yderligere og få skabt spænding om resultatet i det sidste minut eller om BUI måske kunne få bolden i det tomme mål.

Ingen af delene skete og kampen endte med en 6-4 sejr til BUI.

Så scenen er sat til en spændende og muligvis nervepirrende sidste spillerunde. De eneste resultater der tæller er, at BUI vinder og Sønderborg ikke vinder. Så er kvartfinalen sikret. 

Alle kampene bliver spillet søndag den 28. februar klokken 1600, da alle hold ud over Søhus/Stige og RKG har noget at spille om. 

Kampen livestreames på youtube her: https://www.youtube.com/channel/UCpFezvVnsez--XJeFG4A21w

Du kan se flere billeder fra kampen mod Skive HER

-jørgen.