BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

God mad ender i skraldespanden

17-11-2018”Julen varer længe, koster mange penge”. Den har vi vist alle sammen sunget et par gange eller tre. Og hvorfor er det nu, vi bruger SÅ mange penge i julen? Udover at være en dyr tid på året, så er det også en tid, hvor meget god mad ender i skraldespanden.

Og det kan i nogen grad undgås, mener Jesper Vollmer - kendt fra bl.a. TV-programmet Spis & Spar. Og hvis du vil have ideer til at undgå madspild, kan lørdags-udflugten på lørdag den 24. november passende gå til Apotekerhaven i Sønderborg, hvor kokken kl. 11-11.30 giver sine bud på, hvad vi kan kigge på ved julens indkøb, så vi kan spare lidt i denne dyreste tid på året og samtidig begrænse madspildet.

Jesper er absolut ikke fanatisk omkring at leve på discount manér eller ikke at måtte nyde julens søde forkælelse. Men derfor kan man sagtens stramme op på visse dele af overfloden, UDEN at nogen i familien vil kigge skævt til årets vært eller værtinde.

"Der skal jo ikke mangle noget" er tit noget, vi forbinder med julen. Ikke kun under juletræet men i lige så høj grad også på bordet. "Tænk nu, hvis vi løb tør for noget".

Jesper kommer med pointer fra sit eget liv som kok og familiefar, og som manden i huset der naturligvis kokkererer i julen. Der kommer små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper stod for i 10 år, og om hvordan omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord ved hoffet.

Jesper vil komme med masser af små fif og tricks, der kan arbejdes videre med i de små hjem, så alle får en lidt billigere og måske endda bedre jul uden så meget madspild - og med samvittigheden og pengepungen i orden. Julen skal jo vare lige til påske.

Oplevelsen lørdag er et led i forsøget på at !udbrede FN's 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde, hvor kommunen er blandt 47 andre, som kan udbyde en række events i 2019.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk