BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Gode Broagerland-stemmer i det nye byråd

17-11-2021Nu er det officielt. Christel Leiendecker, Broager, er genvalgt til det nye byråd for Slesvigsk Parti. På hængende hår og med kun to stemmers forspring til Tom Holden bliver hun partiets tredje valgte. Og dermed er der nu officiel sikkerhed for, at Broagerland har et firkløver i det nye byråd.

Udover Christel Leiendecker også Daniel Staugaard, Egernsund, Erik Lorenzen, Iller og Erik Krogh, Broager.

Redaktionen har talt med de fire i dag, og Christel Leiendecker bebuder, at hun er parat til fortsat at være formand for Broager Udviklingsforum. Tilsvarende oplyser Erik Krogh, at han gerne fortsætter i bestyrelsen for Udviklingsforum og som formand for Broagerhus.

Jeg havde det skidt

Mens Erik Krogh var sikker på sit valg i morges kl. 6:10, da han kom hjem, var Christel Leiendecker bestemt ikke afklaret.

-Stemmerne lå så tæt, at jeg ikke vidste, om jeg var købt eller solgt. Jeg havde det rigtig skidt. Men nu er jeg glad og stolt både over opbakningen op til valget og for de mange støtte-kommentarer, jeg har fået i løbet af dagen i dag. Det har været et dejligt skulderklap at få for det arbejde, jeg allerede har udført for Broager. At gå fra 18 stemmer for fire år siden til nu 138, gør mig rigtig glad, siger Christel Leiendecker.

For lokalsamfundet er det absolut en styrke, at vi er fire, som kan snakke vores sag i byrådet. Jeg tror, det bliver lettere at få lydhørhed og at få ting igennem. Men det kræver, at vi er ihærdige og vedholdende, mener det genvalgte medlem af byrådet.

Daniel Staugaard:

-Jeg er den eneste af de gamle byrådsmedlemmer i Venstre, der er gået frem i opbakning. Jeg havde regnet med tre valgte fra Broagerland og troede, at Tom Holden ville tage Christels plads. Men det er supergodt for Broagerland med fire valgte geografisk spredt fra Iller over Broager by til Egernsund.

-Jeg er sikker på, at vi får et rigtig godt samarbejde. Det er godt at have nogen at kæmpe sammen med. Især er det fint, at vi har en indgang til flertalsgruppen i kraft af, at også Erik Lorenzen er valgt, mener Daniel Staugaard.

Erik Lorenzen:

-Jeg er meget tilfreds med valget, og det er flot, at Broagerland Nu bliver vi repræsenteret i byrådet i alle farver. Vi er fire fra gammel Broager kommune. Om vi så kan få noget ud af det, må tiden vise. Men mon ikke det bliver lidt nemmere at få ting frem og igennem, uden at man er lokalpatriot, siger Erik Lorenzen, som med 320 stemmer fik det største stemmetal, han nogensinde har fået. -Jeg kan kun sige tak til alle, som har støttet mig.

 

Erik Krogh:

- Venstre har fået et godt valg med fire mandater flere. Og specielt for Broager med tre fra Broagerland og Daniel fra Egernsund. Vi kan kun være tilfredse med, at vi har gjort opmærksomme på, at vi er blevet sultet og har brug for at blive tilgodeset. Nu kan vi som valgte få en løbende dialog og er rigtig godt tilfredse. Mange i byen har sagt til mig, at det er godt, vi er blevet valgt, siger Erik Krogh.

I de forskellige udvalg, hvor vi er placeret, får vi mulighed for at gøre en forskel. Og måske sætte lidt turbo på. Jeg kan se mig selv i, at vi fire kan snakke sammen om de spørgsmål der er vigtige for Broager, siger Erik Krogh, som er meget tilfreds med opbakningen fra vælgerne.