BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Håndbold-formanden: Jeg føler mig idé-udbrændt

11-05-2021


Ulrik Franke går af som formand for BUI Håndbold

-Jeg føler ikke, at jeg har meget mere at bidrage med. Jeg er idé-udbrændt og synes, der skal nye kræfter til, siger formanden for BUI Håndbold, Ulrik Franke forud for generalforsamlingen i morgen onsdag den 12. maj i hallen i Broager. Han trækker sig som formand. Efter en halv snes år på posten.

- Da den tidligere formand stoppede og ikke ville mere, så tilbød jeg mig. Det har givet mig meget, rigtig meget personligt, og lysten til foreningsliv er vokset. Jeg vil gerne fortsætte som formand for Broagerhallen og motionscentret, og jeg er villig til også at fortsætte i bestyrelsen for håndbolden, hvor også min kone er med - som kasserer, fortæller Ulrik Franke.

- Jeg har tillid til, at ligesom dengang jeg bød mig til, vil der også på generalforsamlingen i år være én, som byder sig til, selvom jeg ikke ved, hvem der måtte blive min afløser.

-Selvom jeg kun er 47 år, har jeg ikke længere børn i skolen og dermed ikke den kontakt til skolemiljøet, som er helt afgørende for, at BUI Håndbold kan komme op i gear igen. Det er fra de yngre klasser, vi skal rekruttere nye spillere og bygge op igen.

Medlemstallet er halveret

For kendsgerningen er, at vi ikke er særlig mange medlemmer og spillere længere. Vi har mistet rigtig mange. Vi er ikke nok til længere at kunne stille et seniorhold. Vi er nede på 40-50 medlemmer. Vi har været over 100. Coronaen har været hård ved sporten, og det har været frustrerende, at coronaen har ødelagt, hvad vi gerne ville starte op.

Tilbage har vi nu kun et U-11 hold og de helt små 2-6 årige med over 20 børn, som har en slags mor-barn gymnastik hver tirsdag.

For nogle år siden havde vi 5-7 ungdomshold plus et herre senior-hold. Men når nøglespillere smutter, at den ene eller anden grund, fordi de flytter eller vil prøve noget i en anden klub, så falder meget i grus. Det har vi prøvet tre gange de seneste 4-5 år.

Bestyrelsen skal udvides

Ulrik Frankes lidt større bekymring er, at BUI Håndbold kun har fire i bestyrelsen og har brug for flere, også fordi der ifølge vedtægterne skal være seks. Så han håber stærkt på, at flere melder sig og vil være med til at løfte opgaven. At genrejse BUI Håndbold. Selvom han ikke ser BUI Håndbold i en krise-situation.

-Nej. Vi er ikke i nogen krise, ikke bestyrelsesmæssigt. Men medlemsmæssigt er vi udfordret. Vi skal meget gerne have styrket håndbolden, og vejen dertil er at styrke relationen til skolen og måske få flere børn og unge til at dyrke sporten. Det er blandt de yngre, vi skal have mere gang i håndbolden igen. Og der skal nye kræfter til. Det kræver jo, at der er nogen der vil.

Vi har de rigtige faciliteter i hallen, og rent træningsmæssigt er vi helt i top, understreger den nu snart forhenværende formand for BUI Håndbold.