BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Han lever økologisk og giver træet liv

13-10-2017De første fem fordybelsesbænke er sat op langs Gendarmstien, ved Sandkulen i Bunsnæs, på Nejs Møllevej, på Gammel Færgevej, ved den gamle tjørn og ved vandet ved gendarmstien mellem Kejserdom og Gammelgab.. Bænkene er sponsoreret af Broager Sparekasse, og er de første af i alt 18 bænke, der skal sættes op på hele Broagerland. De fem Landsbylaug på Broagerland har samarbejdet om projektet med fordybelsesbænke, og håbet er at få midler til 18 nye bænke på Broagerland.

Janis Jung, tilflytter i Gammelgab, har fremstillet bænkene.

- Man kan godt sige, at jeg får en slags ny start her i Gammelgab. Jeg skal haveindrettet værkstedet, og jeg skal have flyttet mit lille savværk fra Ellebæk til Broagerland. Jeg har fået byggetilladelsen og etablerer nu en savværksplads, fortæller Janis Jung, som er tilflytter i Gammelgab, efter flere år i Løgumkloster, som en del af et økologisk husmandssted.

I fem år har han levet som selvstændig kunster. Oprindelig er han fra Bremen men har taget sin uddannelse som træbilledskærer på Kunstskolen i Flensborg. Han besluttede allerede som meget ung, at han ville en anden vej end de fleste. Og økologi, bæredygtighed, de runde former, betyder alt for hans måde at leve på. Og i dag kan I alle opleve, hvordan han har ladet naturen, egetræet, forme de fordybelsesbænke, som han sætter de sidste op af i dag tirsdag på Broagerland.

Han er flyttet ind i Gammelgab for at udøve sin kunst som træskulptør og som træhåndværker. Han kører ud med motorsaven til folk, der vil have et træ væltet, fordi det skygger for meget, men som gerne vil beholde noget af stamme eller grene for at omdanne det sidste ar træet til en skulptur. Han vil også bygge et savværk og har fået byggetilladelsen.

- De ting jeg laver, skal folk opleve som en blanding af kunsthåndværk og håndværk. Tænk tilbage. Engang var det helt naturligt, at bygninger og lokaler var dekorerede med runde former, der føles meget mere harmoniske end det moderne nybyggeri, bemærker Janis Jung og gør klar til dagens opsætning af de sidste fordybelsesbænke på Broagerland med tykke stolper og en bænk i egetræ – formet efter træets struktur!


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk