BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Har modtaget sundhedspris for indsats under coronaen

03-11-2021


De tre prismodtagere i NaturStærk i midten (f.v.) Inger Plauborg, Else Plauborg og Anette Uldall Christesen, flankeret af medlemmer af Sundhedsudvalget, Vivi Brit Nielsen (t.v.) og Kirsten Bachmann

NaturStærk alias Anette Uldall Christesen og søstrene Inger og Else Plauborg har igennem hele Coronaperioden tilbudt motion og fællesskab i naturen. For deres indsats modtog de i dag den ene halvdel af Sundhedsprisen 2021, da medlemmer af Sundhedsudvalget overraskede dem før en tur ved Støvlen på Kær.

- Inden I smutter, vil jeg gerne lige forstyrre lidt, lød det fra byrådsmedlem og medlem af Sundhedsudvalget, Kirsten Bachmann, der sammen med en snes andre var mødt op ved Støvlen kl. 9.30. De fleste troede, de bare skulle på motionstur med NaturStærk, men andre fornemmede nok, at noget var i gære.
Også prismodtager Anette Uldall:
- Jeg synes nok, der var nogle, vi ikke plejer at se, bl.a. min søster Birgitte, sagde hun.
Og netop Birgitte Clausen Nøhr vidste god besked om, at NaturStærk ville få prisen, for det var nemlig hende, der havde indstillet dem. Det syntes hun, de havde fortjent. Og det syntes Sundhedsudvalget også.
Kirsten Bachmann sagde bl.a. i sin tale:
- Næsten alt blev udfordret under Coronaen - også fællesskaber og motionsformer. Det havde I løsningen på. I inviterede på ture i naturen, i fællesskab, men med afstand. Så fik sanserne næring, og I mødes forskellige steder, så der samtidig er mulighed for at lære nye hjørner af kommunen at kende. Og så blev der ellers budt på gåtur og øvelser, der styrker balancen, åndedrættet, kroppens led og muskler. Man oplever glæden ved at være i naturen, lærer at passe på den. Sundheden får et boost, når man går, og man går sammen – også den mentale sundhed, sagde hun.
Sundhedsprisen 2021 er på i alt 20.000 kr. Den deles i år mellem to modtagere, der hver får 10.000 kr.
Da der var overrakt blomster, klappet og ønsket til lykke, var der tid til lidt let motion for alle, kaffe og boller i Støvlen, og så blev der budt på en vandretur. I mellemtiden var solen kommet frem og bidrog til en dejlig dag.
.
Billederne, taget af Kim Toft Jørgensen.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk