BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Hele familien får en god oplevelse

14-12-2021


Robert fortsætter traditionen med at forære et juletræ til Broagerhus.

De nye beboere på Cathrinesminde på Illerstrandvej, Tove og Robert og de tre børn, glæder sig over den modtagelse, de har fået. I sommer flyttede de fra Flensborg og overtog boligen Cathrinesminde efter Lisbeth og Hans Jørgen - for selvfølgelig også at viderefører juletræs-aktiviteten Gran&Grin.

Jeg er opvokset på landet, på Fyn og ved en del om frugttræer. Har selv frugttræer på Als. Men nej, erkender Robert. - Jeg har ikke kendskab til at producere juletræer. Men jeg har fået stor respekt for dem, der gør det, og vi har 10 hektar som skal føres videre med juletræssalg og pyntegrønt. Ved at holde åbent to weekender i december får vi jo solgt nogle træer. Men endnu vigtigere. Vi får hils på naboer og folk, der bor på Broagerland.

-Vi havde jo Lisbeth og Hans Jørgen med til arrangementet i seneste weekend. Det blev en hyggelig weekend, hvor vi netop fik hils på folk. Når man er opvokset på landet, er man en del af det lokale, hvor man passer på hinanden. Vi får hilst på dem, man møder og forbliver ikke bare en fremmed. Det er rart at vide, hvem man bor i nærheden af, og jeg har været så heldig også at blive inviteret med på en lokal jagt. Det bidrager til oplevelsen af nærvær.

På de 10 hektar med juletræer er træerne fra 0-15 år, og de ældste træer bliver til pyntegrønt. – Vi har i år leveret til både Broager og Dybbøl kirker, oplyser Robert Beck, som også er suppleant i bestyrelsen for Broagerland 3.0, ligesom hustruen Tove er aktiv i gymnastikverdenen som instruktør for to pigehold. I Padborg. Og måske bliver det BUI Gymnastik næste år.

-Vi fik hjælp sidste weekend. Næste weekend er det os selv, hele familien, som skal klare opgaven: At gøre det hyggeligt for folk at møde op. - Vi har gløgg og småkager og julekonkurrencer, så man også i år kan vinde popcorn og biografbilletter. Vi prøver at føre traditionen på Cathrinesminde videre, fortæller Robert Beck.

Traditionen er også videreført med, at juletræet ved Broagerhus er sponsoreret af Gran&Grin.

Robert og Tove med deres tre børn, Elise på 8 år, Anna på 11 år og Frederik på 13 år. (Arkivfoto)