BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Hesten i Gammelgab aflivet af ejeren, der nu sigtes af politiet

15-05-2020


Den blev aflivet - men ikke på den korrekte måde, mener politiet

Ulykkeligt – er måske det mest rammende udtryk for, hvad man snakker meget om i Gammelgab i aften. Et bysbarn, en ung kvinde, har dræbt sin egen hest, skåret halsen over på den og gravet den ned. Med det resultat, at politiet nu sigter den pågældende unge kvinde, som efter eget udsagn har gjort, hvad der var nødvendigt, fordi hesten var syg.

-Hun skulle indlægge den på dyrehospital eller få den aflivet, fortæller den kvinde, som gentagne   gennem de seneste seks år, har anmeldt hesteejeren til myndighederne.

I en pressemeddelelse skriver politiet, at de har sigtet ejeren af hesten for overtrædelse af dyreværnsloven, og nu efterforskes omstændighederne.

Til Sønderborgnyt.dk fortæller anmelderen:

“Jeg anmelder aldrig nogen, uden der er grund til det”, siger anmelderen, der ikke vil have sit navn med i artiklen, fordi hun tidligere er blevet truet for at anmelde dyreejere, som misrøgter deres dyr.

Sidste lørdag blev kvinden anmeldt til politiet på grund af den afmagrede hest. Allerede samme dag var en patrulje på stedet, ligesom en embedsdyrlæge fra Fødevarestyrelsen og en privatpraktiserende dyrlæge tilså hesten i mandags, hvor beskeden var, at den afmagerede hest skulle aflives eller på dyrehospital”, siger anmelderen

“Kvinden, der havde hesten, forsøgte først at skyde den med en boltpistol, men hun ramte ikke rigtigt. Derfor skar hun den i halsen med en kniv”, siger anmelderen til SønderborgNYT.

“Men det var luftrøret og ikke kranspulsåren, som hesteejeren skar over og derfor blev hesten kvalt i sit eget blod”.

Den voldsomme aflivning blev også meldt til politiet og hesteejeren blev bedt om at få hesten fjernet.

“I stedet for at få den døde hest kørt væk, så gravede hun den ned på det sted, hvor hendes andre heste står, når hun fodrer dem, så jeg måtte ringe til politiet endnu en gang”, siger anmelderen.

Politiet sørgede for, at den døde hest blev gravet op og kørt til destruktion.

Ifølge jv.dk kender hestefolk fra hele området den unge kvinde, der er berygtet i hestekredse for at vanrøgte sine heste. De sulter simpelthen, kunne man læse i de næsten 2000 kommentarer fra hele landet, der har været til et opslag på Facebook om den nu aflivede hest og hesteejeren. Opslaget med fotos af den døde hest er nu slettet på Facebook.

Selv siger kvinden, at hun ikke har gjort noget ulovligt.

Det var en nødlidende hest, og derfor aflivede jeg den, siger hun.

Læs mere på jjv.dk ved at klikke HER


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk